Kukuriku izbjegavanje: Milanović u Umagu nije ni pozdravio Jakovčića

0
Jakovčić i Milanović - prizor iz nekih boljih vremena (Foto: tportal)
Jakovčić i Milanović - prizor iz nekih boljih vremena (Foto: tportal)

Predsjednik Vlade Zoran Milanović imao je prilike tijekom ovogodišnjeg Croatia Business Opena u Umagu susresti se s predsjednikom svog koalicijskog partnera IDS-a Ivanom Jakovčićem, no premijer je taj susret izbjegao, piše Aktual.hr.

Kako prenosi tportal, Aktual navodi da je Milanović izbjegao susret s Jakovčićem tako što je posljednji, zajedno s predsjednikom Josipovićem, ušao u dvoranu, a prvi iz nje izašao. Za razliku od njega, Ivo Josipović je našao vremena rukovati se s Jakovčićem. No Milanović je zato popio kavu u društvu novog istarskog župana Valtera Flege.

Premijer se u Istri zadržao kratko, a predsjednik RH je posjetio i teniski turnir u Umagu te Motovunski filmski festival, a potom se družio i s HNS-ovcima koji su imali sastanke s partnerima iz IDS-a.

Podsjetimo, već duže vrijeme premijer i bivši istarski župan Jakovčić imaju problema u komunikaciji. Umjesto uz kavicu ili kakvu gastro deliciju njih dvojica to čine pismima uz obavezan urudžbeni broj. Jakovčić je Milanovićevo pismo primio početkom lipnja, a u njemu je pisalo kako će se sastati kad premijer bude imao vremena. A Milanović je, čini se, tijekom svog posljednjeg posjeta Istri bio u velikoj žurbi.

Na pitanje gdje je puklo između njega i Milanovića Jakovčić je svojevremeno objasnio Jutarnjem listu: 'Poslao sam jedan SMS kad je Čačiću izrečena presuda u Mađarskoj i jednom nazvao kad je pala odluka da Lorencin postane ministar. Mislio sam da su to dovoljno jaki razlozi za komunikaciju. Milanović se naljutio na mene zbog Plomina 3 jer sam na kraju balade odbio ugljen, a ja sam se naljutio jer je podržavao Kajina koji je imao samo jedan cilj: razbiti IDS. Izbori su iza nas. Vrijeme je za obnovu dijaloga. Nije normalno da ja odlično komuniciram sa svim ministrima i ostalim strankama, a sa Zoranom nema komunikacije.'

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa