Održan je treći dan Motovun Film Festival, a što donosi četvrti?

0
U tijeku je četvrti dan Motovun Film Festivala
U tijeku je četvrti dan Motovun Film Festivala

U ponedjeljak 29. srpnja održan je treći dan Motovun Film Festivala, a kratko nevrijeme nije nimalo omelo raspored projekcija koje su održane prema programu. Dan je kulminirao večernjom projekcijom filma Obrana i zaštita redatelja Bobe Jelčića, jednim od najvećih hitova hrvatske kinematografije zadnjih godina, a projekciji je prethodila dodjela nagrade 50 godina. Nagradu 50 godina Motovun Film Festival dodjeljuje istaknutim filmašima koji su posvetili pola stoljeća radu na filmu. Nagrada je ove godine dodijeljena velikom scenaristu Mirku Kovaču, a nagradu su u njegovo ime preuzeli Predrag Lucić i Boris Dežulović.

Tako će danas u Motovunu, između ostalih filmskih naslova, biti prikazan film Mali vojnici rađen prema Kovačevu scenariju, a najveći filmski hitovi ovih dana su slavni Adelin život, jedan od trenutno najtraženijih svjetskih filmova i dobitnik Zlatne palme u Cannesu te dokumentarac o kontroverznoj aktivističkoj organizaciji Fuck for Forest.

Održati će se i tradicionalno Noćno prvenstvo u stolnom tenisu, a u glazbenom programu Shutka Roma Rap, najbolja romska hip-hop skupina iz Šutke u Makedoniji, Mr. Dirty Hairy koji će funk i soul  vinilima rasplesati prisutne te DJ-i Queer Zagreba.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa