Pjesnici pazinskog Društva tjelesnih invalida gostovali u Skradu

0
Među mnogim projektima DTI Pazin projekt ''Pjesnici u gostima'' posebno je vrijedan
Među mnogim projektima DTI Pazin projekt ''Pjesnici u gostima'' posebno je vrijedan

Društvo tjelesnih invalida je 27. srpnja sa svojom literarnom grupom ''Pjesnici u gostima'', gostovalo u Skradu, gdje su u restoranu ''Viktorija'' izveli mali kulturno-zabavni program.

U 45-minutnom programu svoje su pjesme čitali Ester Fatur Grgurić, Vilim Močibob, Matea Milanović, Petra Kurelović i voditelj literarne radionice Dragan Gortan koji je ukratko obrazložio ideju ''Pjesnika u gostima'', te što ta ideja njemu i ostalim članovima znači.

Kao gošća publici se predstavila i skradska pjesnikinja Nevenka Delač Grgurić. Posebni su štih programu dali djevojčica Nika Matijašić i Vilim Močibob, koji su i zapjevali, te Livio Sloković, odnedavni član grupe koji je sve nastupe pjesnika popratio efektnim muziciranjem na sintesajzeru.

Među mnogim projektima DTI Pazin projekt ''Pjesnici u gostima'' posebno je vrijedan, a kao takav i prepoznat od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ministarstva socijalne politike i mladih, koji ga potpomažu i financijski, istaknuo je predsjednik DTI-a Gracijano Turčinović, koji se u svom obraćanju prije samoga programa zahvalio i svim sponzorima, Gradu Pazinu, Istarskoj županiji, općinama Sv. Petar u Šumi, Gračišće, Cerovlje, Tinjan, Lupoglav, Motovun i Karojba, kao i Lions Clubu Poreč na financijskoj pomoći. Prisutne je pozdravila i Ester Fatur Grgurić, dopredsjednica Društva, čijim je zalaganjem posjet i nastup u Skradu realiziran. Okupljenima se obratio i načelnik Općine Skrad, Damir Grgurić, koji je pozdravio goste te ih upoznao s bitnim karakteristikama Općine Skrad.

Na kraju programa gosti i skradski načelnik Damir Grgurić izmijenili su prigodne poklone, nakon čega je druženje nastavljeno domjenkom i pjesmom uz pratnju harmonike.

Članovi DTI Pazin posebnu zahvalu upućiju vlasniku Konobe Bani, Hodžiću, koji je, ustupivši im svoje kombi vozilo, obradovao članove Društva te im omogućio da se nastup u Skradu pretvori u lijep cjelodnevni izlet.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA