U kolovozu u Rovinju Blitz - međunarodni dani izvedbenih umjetnosti

0
Iz filma Pina redatelja Wima Wandersa
Iz filma Pina redatelja Wima Wandersa

U petak 30. i subotu 31. kolovoza, održat će se u Rovinju prvo izdanje projekta blitz - međunarodni dani izvedbenih umjetnosti. Osnovna ideja blitza jest osigurati Rovinju, gradu s dugogodišnjom kulturnom tradicijom vizualnih, glazbenih i odnedavno, filmskih umjetnosti, visoko kvalitetan program izvedbenih umjetnosti koji manjka u koncentriranom i ciljanom programskom obliku.

Blitz je namijenjen stanovnicima grada i regije (ponudom visoko kvalitetnog kazališnog programa), turistima grada i regije (podržavanjem stvaranja kulturnog turizma), hrvatskoj publici uklapanjem u državnu kulturnu ponudu) i europskoj publici (poticanjem međunarodne komunikacije i razmjene).

Glavni program ovogodišnjeg blitza čine film Pina njemačkog filmskog redatelja Wima Wendersa, plesna predstava Meteo hrvatske koreografkinje Irme Omerzo i kazališna predstava Periodonero talijanske grupe Cosmesi, na raznim gradskim lokacijama.

Tema blitza 2013. je početak, s ciljem suprotstavljanja aktualnoj temi kraja, sa željom poticanja jedinstva krhkosti i snage, stvaranja mogućnosti, kreiranja nove stvarnosti. Organizator blitza je Kulturna udruga Plime sa sjedištem u Rovinju. Iz Udruge Plime osnovni tim blitza čine: Tomas Kutinjač, Tihana Maravić i Stefano Katunar.

Realizacija blitza omogućena je podrškom Grada Rovinja, Pučkog otvorenog učilišta i Turističke zajednice Rovinja;  sponzora Maistre, Erste Bank i Buzetske pivovare; kao i zahvaljujući dragocjenoj suradnji profesionalaca volontera. Detaljan program i sve informacije o festivalu možete pronaći na službenoj stranici te Twitteru i Facebooku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa