Josipović s istarskim gradonačelnicima i načelnicima: Istra se izdvaja od ostatka Hrvatske

0
Dr. Ivo Josipović s istarskim gradonačelnicima i načelnicima
Dr. Ivo Josipović s istarskim gradonačelnicima i načelnicima

U agroturizmu “Alla Beccaccia” u Valbandonu predsjednik Ivo Josipović se 27. srpnja susreo s istarskim županom Valterom Flegom, te gradonačelnicima i načelnicima općina Istarske županije.

„Istra se oduvijek izdvajala od ostatka Hrvatske, te je s godinama postala i brend“, rekao je predsjednik te dodao kako bi volio da je i ostatak Hrvatske kao Istra. Prema njegovim riječima, ova je županija prepoznata i u svijetu jer o tome govori i broj turista koji ovamo dolazi svake godine. Josipović je istaknuo kako su gradonačelnici i načelnici istarskih općina upravo oni o kojima najviše ovisi kvaliteta života svakog građana i građanke, te im zaželio puno uspjeha.

Župan Valter Flego izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska predsjednika Josipovića te mu je  predstavio istarske načelnike i gradonačelnike. Naglasio je da se upravo pogledom na njih vidi da je Istra oduvijek bila multikulturalna, te da u Istri vlada prava demokracija s obzirom da predstavnici lokalnih vlasti dolaze iz raznih stranaka.

„Lokalna samouprava je temelj i pokretač društva, dok je predsjednik Josipović naš partner“, poručio je Flego gradonačelnicima i načelnicima za koje se nada pa će biti uspješni i pomoći u razvoju Istre.

Doček predsjednika ispred konobe 'Alla Beccaccia'
Doček predsjednika ispred konobe 'Alla Beccaccia'
Predsjednik u razgovoru s predstavnicima istarske lokalne samouprave
Predsjednik u razgovoru s predstavnicima istarske lokalne samouprave

Valja istaknuti da se ovaj susret odvijao na prekrasnom imanju u vlasništvu Marka Radolovića, koje kao obiteljski biznis posluje od 2004. godine. Osim smještaja, tijekom cijele godine svojim gostima nude svoje specijalitete u konobi 'Alla Beccaccia'. Svojim radom značajno doprinose podizanje kvalitete dodatne ponude, posebno mjesta Valbandona, gdje se konoba nalazi.

Svoju kvalitetu potvrdili su dobivanjem brojnih nagrada od kojih ćemo navesti nagradu talijanskog gastrovodiča Veronelli za 2008. i 2009. godinu,  uvrštavanje među pet najboljih konoba Istre u razdoblju između 2006. i 2010., te nagradu AMFORA za 2010. godinu, koju TZ Općine Fažana dodjeljuje pojedincu, tvrtkama i /ili ustanovama za izuzetan doprinos na području marketinških aktivnosti u turizmu Općine Fažana, posebno na području unapređenja proizvoda i  turističke promocije.

Podsjetimo, predsjednik je jučer boravio u Umagu gdje je otvorio forum Croatia Business Open. Tom je prigodom izjavio kako oporavak ne može biti temeljen samo na turizmu. Dodao je da je uspjeh turizma puno više od brojanja prelazaka granice i noćenja, te da je najveći pokazatelj onaj koliko je od turizma zarađeno. (Tekst i foto: Dunja Lendić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa