HRVATSKA POŠTA

'Poštanski ured 52100 Pula do daljnjeg ostaje na Danteovom trgu'

0
Glavna pošta u Puli (Foto: Mirjana Vermezović Ivanović)
Glavna pošta u Puli (Foto: Mirjana Vermezović Ivanović)

„Poštanski ured 52100 Pula (Pola) do daljnjeg ostaje na trenutnoj adresi u Puli, na Danteovom trgu 4. U slučaju bilo kakvih promjena vezanih uz radno vrijeme ili promjenu lokacije poštanskog ureda, korisnike ćemo pravovremeno obavijestiti putem naših internetskih stranica“, odgovorili su iz Hrvatske pošte našem portalu još početkom studenog, nakon što se među radnicima ove tvrtke, koji rade u impresivnoj zgradi pošte na Danteovom trgu, raširila 'vijest' o tome da će ubrzo morati iseliti iz zgrade jer je prodana jednoj poznatoj kompaniji.

 

Iz HP-a su nam tada decidirano odgovorili da zgradu nisu prodali, niti su o tome pregovarali. „Sve informacije o natječajima za prodaju nekretnina u vlasništvu Hrvatske pošte inače objavljujemo na našim internetskim stranicama“, uputili su nas tad.

O navodnoj prodaji ekspresno plasiranoj u medijski prostor oglasila se i platforma Možemo!, a nakon toga i Grad Pula, koji je danas prenio odgovor HP-a, identičan onome koje je dobio i Istarski.hr, o tome da je Hrvatska pošta 'u procesu identifikacije i razmatranja mogućnosti za aktiviranje neoperativne imovine iz svog portfelja, s ciljem jačanja poslovne učinkovitosti i profitabilnosti te poboljšanja korporativnog upravljanja tvrtke'. Zgrada Pošte na Danteovom trgu 4 u Puli jedna je od nekretnina za koju smo procijenili da ima potencijal ekonomske aktivacije, vele iz HP-a.

Natječaj do danas nije objavljen, a postoji li eventualan interes kompanije koja je navodno zainteresirana za jedno od najznačajnijih arhitektonskih ostvarenja talijanskog racionalizma u Istri, i čeka li se njena odluka prije 'ekonomske aktivacije', obavijestit ćemo vas čim dobijemo odgovor. (M. Vermezović Ivanović)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA