emil daus u saboru:

'Nisu nam prihvatili stotine amandmana, nadam se da sada hoće'

0

"Ovaj državni proračun rađen je za predizborne svrhe i veoma je daleko od odgovornog pristupa dugogodišnjoj stabilnosti javnih financija", istaknuo je danas predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Emil Daus u raspravi o Prijedlogu državnog proračuna za 2024. godinu.

Ova je Vlada, kazao je Daus, u dvije godine uspjela povećati rashode u državnom proračunu za više od 9 milijardi eura, dok ove godine deficit središnjeg proračuna raste s 1,6 na 4 milijarde eura, čime ova zemlja svakim danom sve više troši, a sve manje prihoduje.

 

"Klub IDS-a će uz uobičajene amandmane vezane za komunalnu i društvenu infrastrukturu na području Istre predati i 3 amandmana koja imaju za cilj povećati socijalni i zdravstveni standard u cijeloj zemlji. Prvi se odnosi na besplatnu uslugu "Pomoć u kući" za sve potrebite građane, posebno staračka samačka domaćinstva, drugi na stambeno zbrinjavanje deficitarnih kadrova u zdravstvu, školstvu i socijali, a treći uključuje zapošljavanje liječnika specijalista školske medicine u savjetovalištima za spolno zdravlje mladih pri svim županijskim nastavnim zavodima za javno zdravstvo diljem Hrvatske", rekao je Daus.

Zaključio je kako se nada da će amandmani IDS-a, za razliku od posljednjih godina kada ih nije prihvaćeno na stotine, biti prepoznati i prihvaćeni barem u ovoj predizbornoj godini.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA