Pobratimili se Vodnjan i Otok: Potpisana Povelja o prijateljstvu i suradnji

0
Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović i gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić potpisali su Povelju
Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović i gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić potpisali su Povelju

U subotu, 13. srpnja, Grad Vodnjan je potpisao Povelju o prijateljstvu i suradnji s Gradom Otokom iz Vukovarsko-srijemske županije. Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović i gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić potpisali su Povelju uz prigodan program kojim je ujedno obilježen i Dana Grada Otoka.

Potpisivanjem Povelje Gradovi prijatelji obvezuju se nastavku suradnje i jačanju prijateljstva u svim segmentima: gospodarskim, kulturnim, socijalnim, ekološkim, obrazovnim, sportskim te na brojnim drugim područjima. Važnost ovog potpisivanja obvezuje Grad Vodnjan i Grad Otok da nastave i razvijaju dobre partnerske odnose u cilju razvoja gradova i širenju prijateljstva među njihovim stanovnicima.

„Ovaj korak, potpisivanje Povelje o prijateljstvu i suradnji, od velike je važnosti za stanovnike Vodnjana i Otoka. Našom suradnjom nastojimo nadalje poboljšavati društvene i gospodarske sadržaje naših gradova. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju otvaraju nam se nove mogućnosti razvoja te smatram da nam je ovo izuzetna prilika da zajedno možemo kandidirati određene projekte koji se mogu realizirati kroz strukturne fondove EU. Na području Grada Vodnjana živi 17 obitelji koje potječu iz područja Grada Otoka. To je ujedno još jedan veći motiv za uspostavljanje ove suradnje“, istaknuo je Vitasović.

Prigodnim programom ujedno je obilježen i Dana Grada Otoka
Prigodnim programom ujedno je obilježen i Dana Grada Otoka
Klaudio Vitasović
Klaudio Vitasović

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa