Ništa ne propuštaju slučaju

MOSSAD U PULI? Mladi nogometaši pod snažnim mjerama osiguranja

0
Hotel Park Plaza Histria (Srecko Niketic/PIXSELL)
Hotel Park Plaza Histria (Srecko Niketic/PIXSELL)

Mladi izraelski nogometaši koji ovih dana u Rovinju igraju kvalifikacijske utakmice za plasman na nadolazeće Europsko prvenstvo, a odsjedaju u pulskoj "Histriji", pod budnim su okom jakih mjera osiguranja domaćih i stranih službi, saznaje Istarski.hr. Naravno, uobičajeno je da takvi sportski događaji imaju određeni oblik osiguranja, no iz povjerljivih izvora doznajemo da je za Izraelce, osim redovnog, organiziran i poseban sigurnosni aranžman.

Maksimalne mjere i birani službenici prate ih svugdje, 24 sata na dan, tijekom boravka, puta, treninga i utakmica, očito zbog eventualne ugroze uslijed rata koji se trenutno vodi između Palestine i Izraela. Štoviše, osim domaćih snaga policije i potencijalno ostalih službi, mlade Izraelce čuvaju i njihovi ljudi koji ništa ne prepuštaju slučaju. Budući da je Mossad izraelska obavještajna služba koja djeluje u inozemstvu, može se s visokim stupnjem sigurnosti zaključiti da se bavi i procjenom sigurnosnih ugroza na sportskim i drugim događajima gdje sudjeluju njihovi državljani. Dakle, prisutnost Mossada ili općenito izraelskih obavještajaca u Puli nije za isključiti.

 

Naravno, zbog prirode njihovog posla, službenu potvrdu djelovanja Mossada u Puli je nemoguće dobiti. Ipak, naši pouzdani izvori potvrđuju da su Izraelci vrlo temeljiti u zaštiti svojih građana, pogotovo u inozemstvu, što je slučaj i ovih dana u Puli.

Inače, Izraelski nogometaši selekcije do 19 godina nalaze se u kvalifikacijskoj grupi s Hrvatskom, Farskim otocima i Armenijom, s kojima od jučer do idućeg utorka 21. studenoga odigravaju međusobne kvalifikacijske utakmice u Rovinju za plasman na Europsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Sjevernoj Irskoj. Njihovu selekciju čine tridesetak igrača i članova stručnog stožera.

U prvoj utakmici pobjedili su Farske otoke rezultatom 6:0, u subotu 18. studenog igraju protiv Armenije (12:30), a u utorak 21. studenog protiv Hrvatske (12:30). (Marcello Rosanda)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA