djela protiv gospodarstva

Tri Puljanina izvlačila velike novce iz firme, policija im stala na kraj

0
Ilustracija (foto: Pixabay)
Ilustracija (foto: Pixabay)

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su tri hrvatska državljanina u dobi od 36, 45 i 52 godine počinili kaznena djela utaje poreza ili carine, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te pronevjere.
 
Policija sumnjiči 36-godišnjaka da je, kao osnivač i odgovorna osoba trgovačkog društva iz Pule, zajedno s drugom dvojicom muškarca koji su stvarno upravljali društvom, od svibnja do prosinca 2021. godine sačinio više izlaznih računa prema pravnim subjektima. Na temelju takvih računa pravni subjekti su ostvarili pravo na povrat poreza, dok trgovačko društvo koje je izdalo i naplatilo račune nije predalo poreznu prijavu i time je oštetilo državni proračun za preko 40 tisuća eura.

 

Po izvršenim uplatama na ime izdanih računa 36-godišnjak je u više navrata na poticaj 45-godišnjaka i 52-godišnjaka u gotovini podizao novac s računa trgovačkog društva bez pravne osnove te je trgovačko društvo oštetio za preko 200 tisuća eura.
 
Osim toga, muškarce se također sumnjiči da u navedenom razdoblju nisu uredno i pravodobno vodili poslovne knjige društva te su ih, radi prikrivanja nezakonitih radnji, učinili nedostupnima tijelima nadzora, s obzirom da su trgovačko društvo fiktivno prebacili na novog vlasnika, iako su oni i dalje njime upravljali.
 
Policija je protiv osumnjičenih podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA