Uspjeh VInarije Baćac

Na Martinju u Momjanu najbolji odležani muškat imao Pićanac!

1
Goran Baćac
Goran Baćac

Muškat Gorana Baćca iz Kukurini najbolji je odležani muškat na Vetrini muškata, središnjem događaju višednevne proslave Martinja u Momjanu, istarskoj „utvrdi muškata“. Isto tako prema glasovima posjetitelja, muškat Vinarije Baćac zauzeo je treće mjesto u kategoriji mladih muškata. Baćac je jedini vinar koji je na Vetrini dobio dvije nagrade.  

Baćcev odležani muškat prikupio je 135 bodova, 23 boda više od muškata Vinarije Radanović kojemu je pripalo drugo mjesto sa 112 bodova, a s tri boda manje slijedi trećeplasirana Vinarija Černeka.  Za naklonost publike natjecao se 21 uzorak vina.

U kategoriji mladih muškata na stolu je bilo devet uzoraka, a najviše je bodova, 193, dobio muškat Vinarije Coccolo. Slijedi muškat iz vinarije Vina Bernobić sa 150 bodova, a potom muškat iz Vinarije Baćac sa 126 bodova.

Na Vetrini muškata sudjelovala su 24 proizvođača muškata iz Hrvatske i Slovenije. Pored navedenih to su Kozlović, Brajko, Kabola, Prelac, Dešković, Vino Veritas – Bassanese, Rossi, Cuj, Geržinić, Matiška, Juričić, Bruno Ferenac, Sirotić, Franković, Posestvo Brič, Adrijano Prodan, Moreno Ivančić, Coslovich i Sinković. (R.S.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA