špekulira se o sve više slučajeva

Hoće li danas biti poznata istina o opasnim bočicama mineralne?

07.11.2023 - 09:30
Ilustracija (foto: Pixabay)
Ilustracija (foto: Pixabay)

Društvenim mrežama i grupama za komunikaciju masovno su se počele širiti poruke upozorenja da su gazirani sokovi i voda jednog popularnog proizvođača otrovani, odnosno da sadrže kiselinu koja može ozbiljno naštetiti, piše Dnevnik.hr.

Za sada nema službene potvrde o čemu se radi. 

"Do mene je došla informacija iz pouzdanog izvora… Postoje već dva trovanja kiselinom na gastro, ne kod nas, ali u našem gradu, ljudima su spaljeni želuci i jednjaci, i imat će strašne posljedice, nisu još sigurni da li netko truje boce ili je greška u proizvodnji. Nemojte piti, upozorite djecu i druge bližnje", stoji u jednoj od poruka.

 

"Ako znaš nekoga da ga upozoriš, ovdje u Rijeci policija istražuje trovanje mineralnom... Netko je izgleda otrovao jednu seriju bočica i otišle su u prodaju. Otrovali su se u restoranu i u kafićima na Korzu. Najbolje nište ne piti od cijele proizvodnje", piše u drugoj poruci. 

"Ljudi, nemojte piti ništa, nigdje... Imamo već dva trovanja kiselinom na gastro, nakon što su ljudi otvorili bocu i popili čini se, neki koncentrat kiseline. Truje li netko boce ili je greška u proizvodnji ne znam…", dodaju drugi. 

"Evo odradio sam sanitarnu poljoprivrednu inspekciju i krim policiju. Sutra imamo sastanak s generalnim direktorom. U utorak izlazimo s ovim u javnost zbog javno moralne dužnosti i dok se ne riješi situacija, sav asortiman je blokiran do daljnjega. Cijevi su ispirali kiselinom, nakon toga ispiranja nisu dobro proprali te iste cijevi i završilo je u bocama, e je li završilo u tri boce ili u nekoliko šlepera boca, to je za ustanoviti, ali moj prijateljski savjet je da sav asortiman, što na barkodu počinje s 385 izbjegavate jer ovo je hrvatski problem, ne internacionalni", poručio je netko.

Slična teorija širi se i u glasovnim porukama u kojima se navodi da "smo imali u kratkom roku trovanje kod dva mlada pacijenta i u potpunosti imaju spržen jednjak i želudac nakon što su popili" te se ponovo spominje teorija u kojoj se spominje kiselina u cijevima. 

Podsjetimo, nešto slično dogodilo se nedavno u Rijeci, gdje je stradao Puljanin koji je mineralnu popio u restoranu u Rijeci. O tome je izvještavao i Istarski.hr.

Tweet

Posljednje novosti