IVAN ĐUKIĆ, TRENER PULSKIH KOŠARKAŠICA

'Pred sebe ne stavljamo prevelike ciljeve'

0
Ivan Đukić (Foto: HKS)
Ivan Đukić (Foto: HKS)

Memorijalnim turnirom ‘Ružica i Vladimir Šešelja’ košarkašice Pule Orca grupe okončale su pripremne susrete pred početak prvenstva, koji ih očekuje nadolazećeg vikenda. Ekipa koja već petnaestak godina uspješno brodi premijerligaškim košarkaškim vodama i u novoj sezoni priželjkuje na hrvatskim parketima pružati konkurentnu košarku. No pripreme za Puljanke nisu krenule glatko, s obzirom da im prvenstvo započinje nešto ranije nego što su naviknule.

- Ove godine prvenstvo počinje malo prerano, a mi se nikada ne okupljamo prije prvoga rujna. Prva dva tjedna su u pravilu rezervirana za fizičke pripreme tako da nam previše vremena ne ostaje  za pripremne utakmice. U planu je bilo odigrati još jednu utakmicu koju su nam otkazali, pa smo umjesto toga išli brati grožđe - kaže o pripremnom dijelu godine njihov trener Ivan Đukić

U pulskoj svlačionici je međutim bilo vrlo prometno ovoga ljeta. Klub su napustile Ivana Ujević, koja se priključila dvostrukim državnim prvakinjama Ragusi, Karin Škapin je otišla u Italiju, dok će Ivana Pešut i Marijana Mamić ubrzo dobiti prinove u obitelji. No vodstvo pulskog kluba trudilo se nadomjestiti otišle igračice, pa bi kadar za nadolazeću sezonu trebao biti još i jači.

- Pojačali smo se s Lanom Pačkovski, bivšom reprezentativkom koja je već bila kod nas i igra na poziciji ‘playa’. Doveli smo i Anu Miše, dobrog strijelca sa solidnom igrom na koš. To je ono što nam je falilo i na posljednjem turniru s obzirom da će nam se priključiti u listopadu kada se vrati iz Sjedinjenih Američkih država. Potom su nam se iz Rijeke vratile Katarina Škare i Stella Barukčić koja je bila na fakultetu, a iz Bosne i Hercegovine je stigla Merjema Bučuk. Sada još čekamo da nam stigne Elvira Salavatova iz Uzbekistana. Za nju smo riješili radnu vizu i sada samo treba u hrvatskom veleposlanstvu dobiti vizu za ulazak u našu zemlju. Priključila nam se i kolumbijka Valeria Pelaez Giraldo, koja se pokazala sasvim pristojnom igračicom - kaže Ivan Đukić. 

 

Na turniru prošloga vikenda pulske košarkašice pokazale su dva lica, ono vrlo uvjerljivo protiv Splita te nešto lošije u finalnom susretu protiv Medveščaka.

- Nama je ovaj turnir uvijek završna proba pred prvenstvo, gdje nam rezultat nije primaran, već smo ga željeli iskoristiti da vidimo u kakvom smo stanju i što možemo u ovoj sezoni. Utakmica protiv Splita nam je pokazala da s ekipama iz donjeg dijela možemo igrati bez problema, dok sam u utakmici s Medveščakom zaključio kako nam je rotacija s pet igračica premala i da smo imali taj problem s umorom jer smo u 15 sati odigrali dvije utakmice. Vidi se da još uvijek nismo fizički na željenoj razini da izdržimo jedan takav napor. Sve će se to međutim dovesti u neku bolju situaciju kada nam se pridruže ove dvije igračice.

Već na početku prvenstva očekuje ih vrlo težak ispit. U goste im u subotu u 17 sati dolazi splitska Košarkaška akademija Žane Lelas (KAŽL), koja je prošlu sezonu završila na trećem mjestu premijerligaške ljestvice.

- One su po meni, uz Požegu i Ragusu, jedne od najozbiljnijih kandidatkinja za naslov prvaka. Očekujem sigurno tvrdu utakmicu, jer ćemo se do subote malo regenerirati i odmoriti te sam siguran da ćemo se pokazati u puno boljem izdanju nego protiv Medveščaka i da ćemo pokušati iznenaditi i pružiti što bolju igru - dodaje Đukić.

Puljanke su prošlogodišnji regularni dio završile na desetom mjestu, no želja je ove sezone ipak malo se podići na ljestvici. 

- Pošto mi uvijek pred sebe ne stavljamo prevelike ciljeve, prvotna nam je želja da budemo tu negdje u sredini i da se ne borimo za opstanak. S obzirom da ćemo u drugom dijelu skoro pa sigurno dobiti još jedno veliko pojačanje, a radi se o povratku Nine Premasunac, koja je najavila kako bi se voljela vratiti u naš klub. Ukoliko se to stvarno dogodi, sigurno će nam to značajno ići u korist i vjerujem da bi tada mogli održati korak sa vodećim ekipama lige. Isto tako želja je da što dalje doguramo u kupu, s obzirom da je to natjecanje gdje smo već pet puta igrali u poluzavršnici u posljednjih deset godina, pa se nadamo da bi taj rezultat mogli ponoviti i ove godine - želje su pred novu sezonu pulskog košarkaškog stratega. (Siniša Žulić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA