čeka se odluka gradskog vijeća pule

Ovo su iznosi subvencija za roditelje djece koja se ne uspiju upisati u gradske vrtiće

0
Ilustracija
Ilustracija

Na idućoj sjednici pulskog Gradskog vijeća, zakazanoj 4. listopada, pred vijećnicima će se naći izmijenjena odluka o iznosima sufinanciranja programa predškolskog odgoja, kako u ustanovama čiji je osnivač Grad Pula, tako i u ustanovama drugih osnivača, odnosno privatnim vrtićima.

 

Usvoji li Gradsko vijeće odluku, roditelji koji temeljem provedenog jedinstvenog upisa u dječje vrtiće ili tijekom pedagoške godine ostvare najmanje 10 bodova, a čija djeca ne budu upisana u gradske ustanove, imaju pravo na mjesečnu subvenciju: ona za redoviti cjelodnevni desetosatni program iznosi 207,45 eura po djetetu, a za redoviti poludnevni 6-satni program 103,73 eura po djetetu, za upis u ustanovu drugih osnivača po izboru. Mjesečna subvencija ostvaruje se uplatom na žiro-račun predškolske ustanove s kojom korisnik usluge potpiše ugovor.“

Usvoji li je Gradsko vijeće, odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u Službenim novinama Pule, a primjenjuje se od 1. rujna 2023. godine.

U obrazloženju spomenute odluke, pročelnica za društvene djelatnosti Ivana Sokolov navodi sljedeće:"Člankom 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju utvrđena je obveza osnivača predškolske ustanove da osigura sredstva za rad, dok je člankom 41. Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i obrazovanja utvrđeno da troškove smještaja djece u dječjim vrtićima snose osnivači ustanove i roditelji djece koja polaze vrtić. Prijedlogom Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o iznosima sufinanciranja programa predškolskog odgoja, cijena mjesečne subvencije roditelja-korisnika usluga ostaje nepromijenjena, ali se povećava iznos mjesečne subvencije Grada Pule za upis u predškolske u ustanove drugih osnivača i to za redoviti cjelodnevni 10-satni program sa 195,45 na 207,45 eura mjesečno te za redoviti poludnevni 6-satni program s 92,22 na 103,73 eura mjesečno. Povećanje mjesečne subvencije rezultat je provedene analize ekonomske cijene gradskih dječjih vrtića i dječjih vrtića drugih osnivača. Predloženom korekcijom visine mjesečne subvencije za djecu upisanu u dječje vrtiće drugih osnivača utječe se na izjednačenje izdvajanja za troškove odgojitelja i ravnatelja. (M. V. I.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA