emil daus

Izborni inženjering u 8. izbornoj jedinici

0
Emil Daus
Emil Daus

Predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Emil Daus danas je u Saboru sudjelovao u raspravi o konačnom prijedlogu Zakona o izbornim jedinicama, naglasivši da je riječ o očitom izbornom inženjeringu 8. izborne jedinice.

"Sada je pred nama prijedlog zakona u 2. čitanju koji se gotovo i ne razlikuje od prvog, i ne da se nije ispravila povijesna nepravda i vratila Klanu, Viškovu i Kastavu u 8. izbornu jedinicu, nego se iz 8. izborne jedinice izbacilo Matulje, koji su geografski, povijesno, kulturološki i sociološki mentalitetom Istra. Nije se pri tome smanjio broj birača, nego se kompenzirao brojem stanovnika Novog Vinodolskog i Bakra, naveo je Daus.

 

Podsjetio je na svoj govor u 1. čitanju gdje je pitao znaju li odakle dolazi druga generacija hrvatskih narodnih preporoditelja Matko Laginja, Matko Mandić, Vjekoslav Spinčić te Ivan Matetić Ronjgov- tvorac „Istarske ljestvice“.

"I HDZ je 2023. godine odlučio da su Butković i Klarić važniji od Laginje, Mandića, Spinčića, Ronjgova i da je normalno da su Matulji zajedno s Petrinjom, Kutinom, Glinom, Obrovcem, Ražancem. Ako je negdje očiti izborni inženjering, onda je to 8. izborna jedinica, ministre!

No, kao i do sada, HDZ će 2024. godine na području Istre i Kvarnera doživjeti politički potop jer Butković i Klarić nikada neće biti Laginja i Spinčić, ni Matulji nikada neće biti Petrinja ni Glina- geografski, povijesno, kulturološki, sociološki ni bilo kako, zaključio je Emil Daus.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA