Pismo IDS-u: Glasovao sam za vas, ali nemate potporu za preseljenje sjedišta iz Pazina u Pulu

0
Pula bi nakon 20 godina mogla postati sjedište županije
Pula bi nakon 20 godina mogla postati sjedište županije

Premještanje sjedišta Istarska županije iz Pazina u Pulu već je u predizborno vrijeme korišteno kao adut za pridobivanje naklonosti birača. Iako su izbori gotovi, najava o premještanju sjedišta županije i dalje nailazi na reakcije građana.

Upravo je jedno takvo reagiranje u obliku kratkog otvorenog pismo pristiglo i na adresu našeg portala. Čitatelj (podaci poznati redakciji) je poslao pismo upućeno IDS-u povodom najava izmjena sjedišta Istarske županije iz Pazina u Pulu, koje su se danas našle i na dnevnom redu sjednice Vlade. Pismo prenosimo u cijelosti:

Pazin je mali, ali izgubio bi puno više nego što Pula dobila da se sjedište promjeni

"Poštovana gospodo, želim vam reći nekoliko stvari o vašim navodnim pokušajima da promijenite sjedište naše Istre: Neće ići.

Glasovao sam za vas, ali nemate potporu za preseljenje sjedišta iz Pazina u Pulu. Zašto biste to učinili? Nema razloga, Pazin je predivan grad i zaslužuje biti sjedište, on je pravi istarski grad. U Puli nalazi se vaše sjedište i većina institucija, ali nije li gospodo upravo to jedna od vaših programskih točaka - decentralizacija?

Meni se ovo čini jako kontradiktornim: protivite se centralizmu iz Zagreba, a pokušavate našu Istru centralizirati još više! Pustite nam Pazin, mi nemamo problema s time što je neki luđak 90-ih godina tako odlučio već očito samo vi - političari. Mi smo Istrijani i želimo da Pazin ostane sjedište, a Pulu respektiramo što nema veze s politikom iz 90-ih već smatramo kako je to ispravno i u duhu decentralizacije naše predivne Istre.

Molim vas da imate to na umu: nemate potporu za mijenjanje sjedišta Istre - pogledajte i ankete, nijedna vam ne ide u prilog. Pazin je mali, ali izgubio bi puno više nego što Pula dobila da se sjedište promjeni", stoji u pismu čitatelja.

Pula bi nakon 20 godina konačno mogla postati sjedište Istarske županije

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa