Pula bi nakon 20 godina konačno mogla postati sjedište Istarske županije

0
Zgrada Vlade Republike Hrvatske
Zgrada Vlade Republike Hrvatske

Nakon 20 godina, Pula bi mogla konačno postati sjedište Istarske županije. Uvjet za to je da se istarska Županijska skupština pozitivno izjasni o toj promjeni, piše Jutarnji list.

Odlučila je to Vlada na današnjoj sjednici, na kojoj se očitovala o prijedlogu IDS-ova saborskog zastupnika Valtera Boljunčića da se izmjeni Zakon o područjima županija, gradova i općina.

Prema tom prijedlogu, sjedište Istarske županije prebacilo bi se iz Pazina u Pulu. Kao razloge za to, u prijedlogu izmjena zakona navodi se da Pazin u praksi nikada nije ni zaživio kao županijsko središte, a da je Pula kao najveći istarski grad i osmi po veličini hrvatski grad, logičan izbor za sjedište županije.

Bauk: Želimo demantirati sve one glasine da se Istrom upravlja iz Zagreba; Milanović: Ne znam Čemu sve ovo?

„Vlada nema ništa protiv tog prijedloga, ali preporučujemo da Sabor pribavi mišljenje Županijske skupštine. Ako Županijska skupština to podrži, podržat će i Vlada, a ako ne podrži, onda neće ni doći do upućivanja konačnog prijedloga zakona u saborsku proceduru. Na taj način želimo demantirati sve one glasine da se Istrom upravlja iz Zagreba“, poručio je ministar uprave Arsen Bauk.

„Ne znam čemu ovo?“, zapitao se premijer Zoran Milanović nakon Baukova izlaganja, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa