Dobra energija u Labinu i Medulinu:

Saznajte sve o solarnim elektranama za kućanstva

0
Ilustracija (foto: Duško Jaramaz/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Duško Jaramaz/PIXSELL)

Grad Labin će 13. lipnja, a Općina Medulin 14. lipnja ugostiti turneju Dobra energija, kampanju kojom Zelena energetska zadruga (ZEZ) potiče solarnu energiju u vlasništvu građana. Turneja svim zainteresiranim građanima donosi prilike za besplatno informiranje o solarnoj energiji za kućanstva.

U sklopu turneje, u Labinu i Medulinu održava se Sunčani dnevni boravak, mjesto za informiranje gdje će građani, uz solarnu kavu, moći upoznati komponente male solarne elektrane te napraviti okvirni izračun investicije u vlastitu solarnu elektranu. Uz Sunčani dnevni boravak, održat će se i predavanje “Kako do vlastite solarne elektrane?” na kojem će građani čuti detaljne informacije o realizaciji i korištenju solarnih elektrana - od troškova, uvjeta koje je potrebno zadovoljiti, do obračuna i učinkovitog korištenja solarne energije u kućanstvu. Prijavite se za sudjelovanje na predavanju.

 

Turneja Dobra energija u Labinu, 13. lipnja

Sunčani dnevni boravak: 10-13 sati, prostor u Ulici Zelenice ispred pošte Centar Labin
Predavanje “Kako do vlastite solarne elektrane?”: 18 sati, Gradska knjižnica Labin, Rudarska ulica

Turneja Dobra energija u Medulinu, 14. lipnja

Sunčani dnevni boravak: 10-13 sati, Centar 52
Predavanje “Kako do vlastite solarne elektrane?”: 18 sati, zgrada Općine Medulin, Centar 223

Labin i Medulin su među jedanaest gradova i općina koje će ZEZ u sklopu ovogodišnje turneje Dobra energija obići do kraja rujna s ciljem da ih podrži u većem iskoraku prema solarnoj energiji koja u Hrvatskoj ima izuzetan potencijal. U svakom gradu i općini-domaćinu turneje, ZEZ uz aktivnosti za građane održava i aktivnosti jačanja kapaciteta djelatnika lokalne samouprave za razvoj projekata solarne energije. U tome je poseban naglasak na solarnoj energiji u vlasništvu i/ili suvlasništvu građana, kroz planiranje mjera podrške građanima u ulaganju u solarne elektrane za obiteljske kuće i/ili razvoj projekata solarnih elektrana na javnim zgradama.

Ovo je treće izdanje turneje Dobra energija kojom je ZEZ od 2020. obišao preko 20 gradova i općina diljem Hrvatske. Nakon Labina i Medulina, turneju će ugostiti još gradovi Pleternica, Umag, Dubrovnik i Zagreb.

Prijavni obrazac za informativno predavanje “Kako do vlastite solarne elektrane?”

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa