Video

Otac učenika koji je napao pulsku učiteljicu ispričao što se događalo

0
Otac u razgovoru s novinarkom (foto: Dnevnik TV Nove)
Otac u razgovoru s novinarkom (foto: Dnevnik TV Nove)

Prazan razred. Već drugi dan učionica je prazna. Razlog je - problematično ponašanje jednog od učenika iz razreda i njegov posljednji agresivni ispad, kao i verbalni obračun oca s učiteljicom nakon nemile scene u razredu, javlja Lina Dollar za Dnevnik Nove TV s kojeg prenosimo dio članka u nastavku. 

"Problem traje duže, mislim situacija traje duže vrijeme, ali sad je eskalirala. Ovo je zapravo neka kap koja je prelila čašu", rekao je ravnatelj škole. Učiteljica je završila na bolovanju, otac je prijavljen policiji, a škola se, kaže ravnatelj, obratila svim relevantnim službama.

"S roditeljima djece tog razreda jučer sam imao sastanak i oni žele ono što želi svaki roditelj, da dijete dolazi u školu, da je sigurno u školi i da ima normalne uvjete za rad", kaže ravnatelj. Isto to želi i za svoje dijete, kaže nam otac prozvanog učenika: "Škola čini sve da se zaštiti."

 

Jer, kako kaže, njegov sin ima PTSP, mentalno se ne razvija u skladu s godinama, redovito posjećuje psihologa i škola bi, ističe, prema njemu trebala imati drugačiji pristup. Osobito učiteljica, napominje, koja je dobro upoznata s njegovim, kako ih naziva, okidačima za agresivnost.

"Sve se moglo srediti da je učiteljica imala adekvatno razumijevanje prema mom sinu. Drugo, ja uopće nisam napao učiteljicu. Moje dijete ju je gađalo knjigom, ona je njemu stala na nogu. On je od ljutnje i svega toga pokušao odgurnuti stol", rekao je otac. 

Učenik je dobio ukor, isključen je s nastave, kaže njegov otac, do kraja mjeseca. A predlažu mu i da promijeni sredinu, javila je Lina Dollar za Dnevnik Nove TV gdje pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa