Pridružite se prvoj plogging utrci uz Pazinski krov!

0

U utorak 23. svibnja na području Pazinskog krova bit će održana prva plogging utrka u organizaciji Turističke zajednice središnje Istre te JU Natura Histrica, uz podršku Grada Pazina i tvrtke Usluga Pazin.

Plogging je trend koji povezuje ekologiju i aktivni način života, te je, nakon što se nedavno pojavio u Švedskoj ubrzo stekao popularnost među ekološki svjesnim sportašima i rekreativcima diljem svijeta.

Škola trčanja ISTRun, koja daje logističku podršku manifestaciji, uspješno je organizirala nekoliko plogging utrka na zaštićenim područjima u Istri, o kojima skrbi JU Natura Histrica.

 

Početak utrke predviđen je za 17 sati, a startne pozicije biraju se između dvije lokacije. Prva je uz most na Pazinčici, dok je druga lokacija bliže samom centru grada Pazina i pristupačnija za sve koji ne dolaze osobnim automobilima. Predviđeno trajanje je 60 minuta, a sudionici će se moći prijaviti na natjecateljski ili rekreativni dio utrke.

Utrku financira Turistička zajednica središnje Istre, kao poticaj za očuvanje okoliša i uključivanje najmlađih, u cilju poticanja razvoja svijesti od najranije dobi o važnosti čiste i zdrave prirode. Dodatne informacije i prijave moguće su putem e-maila: info@central-istria.com. Za sve sudionike bit će osigurana voda, pašareta i cukerančići. U slučaju kiše, utrka se odgađa.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa