Domaći kruh i prefine domaće rakije adut su obitelji Stojšić

0
Foto: Instagram@Istria.Home/Miss7
Foto: Instagram@Istria.Home/Miss7

Svima onima kojima je, poput nas, Istra jedan od najljepših krajeva naše domovine koji obožavaju posjećivati kad god im se za to ukaže prilika, svaka će ideja za uživanje u netaknutoj prirodi dobro doći. A dodamo li prekrasnoj prirodi, druželjubivim životinjama te miru i tišini ovoga kraja i prefine istarske delicije, dobivamo recept za izlet na koji se želimo otisnuti prvom prilikom, piše Mia Elliot za Miss7 s koje prenosimo dio članka.

Prostrano polje koje se pruža pod Gologoricom i prostire sve do Plominskog zaljeva i liburnijskog dijela Istre, naziva se Gologorički Dol, a u njemu su se, u neposrednoj blizini Pićana i Gračišća, prije samog ulaska u Lukačiće, smjestila vratašca koja su uistinu poput portala u neki drugi svijet. Puteljak od njih vodi do seoskog gospodarstva Dol i šarmantnog malenog slapa koji se smjestio tik uz njega, u debeloj hladovini šumice koja ih okružuje.

 

A kao da ovaj kutak već sam po sebi nije dovoljno čaroban i poseban, najljepšu dobrodošlicu posjetiteljima redovito priušte koze, zečići, magarci, crne svinje, patke i boškarini, uvijek prijateljski raspoloženi.

Iza agroturizma Dol stoji obitelj Stojšić, a u ovom djeliću raja redovito se može uživati u tradicionalnoj istarskoj hrani pripremljenoj od lokalnih namirnica. Na jelovniku se može pronaći veliki izbor tradicionalnih jela poput tjestenina, njoka i raviola u umaku od tradicionalnog istarskog goveda boškarina, istarske kobasice, palačinki sa skutom, istarske maneštre, kupusa s mesom, čripnji...Osim bogate gastro ponude koja uključuje i njihov domaći kruh i prefine domaće rakije, agroturizam Dol nudi i smještaj uz mogućnost doručka, a što je idealna prilika da se u ovom bajkovitom okruženju provede nekoliko dana ili barem vikend, piše Mia Elliot za Miss7.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa