Ova je konoba aktualni hit u Rovinju

'Neka su jela toliko privlačna da su stranci naručivali još i još'

0
Foto: Kult plave kamenice
Foto: Kult plave kamenice

Konobu Jure pamtit ćemo po dvjema zanimljivim i ugodnim činjenicama. Prvo, cijene su za sadašnje rovinjske kriterije neobično niske. Što to znači? Bijelu buzaru sa školjkama, šufigane lignje i ne baš malog, prilično precizno pečenog zubaca skupa s dvije butelje mladih malvazija, platili smo 123 eura. U boljim restoranima na rovinjskoj rivi i u starom dijelu grada vjerojatno bismo platili dvostruko, piše Kult plave kamenice.

Drugo, na našu je molbu Jure uspio skuhati buzaru bez tragova češnjaka, umak za lignje s palentom bez tragova češnjaka, i blitvu s krumpirom bez tragova češnjaka. I sve je bilo prilično ukusno. Buzara bez češnjaka predstavlja mikrorevoluciju u pripremanju buzare, no pokazuje da to, valjda najtradicionalnije morsko jelo na Jadranu može funkcionirati i bez svog najizraženijeg začinskog elementa. Još važnije, buzara bez češnjaka, lignje bez češnjaka i blitva s krumpirom bez češnjaka pokazuju da se u Konobi Jure sve kuha zaista svježe, kad gost naruči, piše Kult plave kamenice.

 

Neka su jela toliko privlačna da su stranci za stolom kraj našeg stalno naručivali još i još paste koja, kao i šufigane lignje i buzara, dolazi na stol u velikim limenim tavama, pa su konobaru govorili kako je sve što su probali fenomenalno. Konoba Jure aktualni je rovinjski hit, kad nije riječ o fine diningu: u četvrtak navečer taj je veliki restoranski prostor bio gotovo posve pun, atmosfera je opuštena i zabavna, a jedino loš izbor vina kvari dojam, piše Kult plave kamenice.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa