Sonja Sabol: teologinja u borbi za krunu Miss Heritage Global 2023

0
Sonja Sabol
Sonja Sabol

Sonja Sabol ove godine predstavlja Miss Heritage Croatia koja se natječe za krunu na svjetskom izboru za Miss Heritage Global 2023.

Sonja je inače po struci teologinja sa završenim kompetencijama za nastavnika te je također specijalist za korporativne komunikacije i odnose s javnošću. Vlasnica je obrta za čuvanje djece koji uspješno vodi već sedam godina. Pisala je kolumne i intervjue za portal Pulska svakodnevica, a neki od njenih najbolji intervjua su bili s našom poznatom violončelisticom Anom Rucner, Dragom Plečkom promicateljem alternativne medicine te glumcem Perom Jurčićem.

Rodom iz Rovinja, no već duži niz godina živi na relaciji Zagreb- Pula, odlučna je u namjeri da ove godine na svjetskom izboru pokaže sve ono što posjeduje a to je karizma, stav, energija, karakter i ljepota koja ju veliča ali za koju kaže da '' ne stavlja u prvi plan jer je najvažnija energija.'' Također smatra da na svakom izboru za Miss je potrebna jako dobra priprema i velika vjera u sebe. Svaki korak je bitan a ono iz scene ljudi ne mogu vidjeti niti pojmiti koliko zna biti teško za svakoga tko se natječe na bilo kojem izboru.

,,Od treninga, do izuzetne pažnje prema odabiru hrane koju unosim trenutno, posla kojim se bavim i obaveza koje imam, do ulaganja u svoj PR i marketing odnosno sliku koja će prikazati moju državu i mene. Puno je to svega vidljivoga i nevidljivoga. Nije lagan put, ali preko trnja do zvijezda', kaže Sabol.

Trenutno ima kolaboraciju s fotografom Brunom Sircanom s kojim osmišljava svaki idući shooting.

„Od odabira odjeće i outfita, pa sve do šminke i frizure zadužena sam samo ja - ja sam taj tim na koji se jedino oslanjam i s kojim radim. Detalji život znače! Stoga u svemu što radim kada je riječ o fotografijama uvijek dajem nekakav šlagvort na tematici, alter egu u koji se uvučem, ponekad dobro dođe igra zvana 'Mind games'.' Primarno kod igra uma su tri komercijalne svrhe koje te guraju da budeš bolji lider – 1. ŠTO AKO? 2. ONDA? 3. ŽIPP (Mentalno kontrasiranje). Od razrade planova do postignuća cilja! Volim se prepustiti jedino profesionalnom oku što se tiče fotografije a ostatak je na meni. Ženi je ionako potrebno samo visoko samopouzdanje i energija. Energija je djelotvorna sila koja na grčkom ima određeno značenje-''rad-učinak'' stoga sve je u glavi i duhu osobe'

,,Od izbora ne očekujem, očekujem od sebe. Prvenstveno je sve na meni, odradi zadataka koje imamo a ostatak je na sucima na samom izboru.'

,,U ovo vrijeme priprema također sam okupirana poslom kao i pisanju svoje druge knjige. Svaki tjedan 'visim' u Sveučilišnoj nacionalnoj knjižnici kako bi što bolje mogla napisati drugi dio… svaki nastavak mora biti jači, bolji i zanimljiviji od prethodnog. Uzmimo naravno u obzir da je riječ o istinitim pričama i stvarnim životima ljudi. Prva knjiga izlazi u studenom. Trebala je izići u rujnu, ali morala sam ju odgoditi zbog navedenog događaja na kojem ću prisustvovati'', kaže Sanja Sabol. (Foto: Bruno Sircano)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa