Konvoj Land Rovera obišao istočnu i sjevernu Istru (foto)

0
Diego Kalac
Diego Kalac

Drugi Istra Land Rover Raid "Kova je nasa" koji je okupio 30 vozila, oko 70 ljudi, i nekoliko pasa iz četiri države održan je od 5. do 7. svibnja u organizaciji FB grupe Land Rover Balkan Team.

Smisao grupe Land Rover Balkan Team je okupiti vlasnike i ljubitelje Land Rover automobila iz regije, organizirati susrete i vožnje, pomoći oko kupovine i prodaje, restauracije i razmjene informacija i dijelova, kao i modela, literature, memorabilia i artefakta.

"Ove godine polazna točka je bio Labin, pa je konvoj Land Rover vozila nakratko 'okupirao' grad, međutim pošto su to off road vozila većinom smo bili van ceste. Imali smo tri dana prepuna sadržaja, od noćenja na moru u kampu Rabac do vidikovca na Učki, a obišli smo i dva Muzeja u Raši i Humu", kazao nam je jedan od sudionika, Diego Kalac iz Rapca.

"Prvi dan, prolaskom centrom Labina, spustili smo se do Raše i posjetili centar za posjetitelje i poslušali povijest nastanka grada Raše, nakon toga smo se uz rijeku Rašu probili do Potpićna i putem Plomina, preko Kosi, se spustili u Rabac. Drugi dan, polaskom iz Rapca krenuli smo na Učku preko Brseča i Sv. Jelene, gdje smo se nakon odličnog lovačkog pažula ulogorili na Babinom skloništu na Učki", nastavio je Diego.

 

"Zadnji dan, polaskom iz sela Mala Učka preko Ćićarije, razgledali smo pitoreskno selo Kotli i okolne puteve, sve do Huma gdje je nakon čobanca susret i završen. Imali smo tri Raida na kojima smo odvozili čak 170 km off roada i ono najvažnije - sreli smo stare i upoznali neke nove istomišljenike. Svi sudionici su bili oduševljeni prekrasnom prirodom i sva vozila su odradila susret. Manji kvarovi popravljali su se u hodu. Bilo je puno obitelji s djecom tako da za Land Rover budućnost ne treba brinuti. Obilježili smo i 75. rođendan Land Rovera, a imat ćemo za to još jednu priliku zimi kada odlazimo na novu destinaciju, na našu najizoliraniju i najmanje istraženu planinu Lička Plješevica. Vidimo se. One life - live it! Htjeli bi se zahvaliti TZ-u Labin, TZ-u Raša, TZ-u Buzet, LD-u Roč i brojnim volonterima na pomoći oko organizacije", ispričao nam je Diego Kalac.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa