Dva stana u Rovinju, dvije sestre i dva stila uređenja

0
Foto: Dom i dizajn
Foto: Dom i dizajn

Višečlana obitelj zaljubljena u Istru kupila je dva stana smještena jedan iznad drugoga u modernoj novogradnji pozicioniranoj pet minuta od plaže Mulini u sjeni dvaju poznatih hotela u Rovinju, Lone i Grand Park. Namijenjeni su kćerima Ro i Lu kao prostori za odmor i druženje s prijateljima. Sestre su zbog svoje snažne povezanosti htjele biti jedna blizu druge, ali zbog različitih karaktera svaka u svom prostoru, sa željom da stil uređenja interijera bude prilagođen svakoj od njih. Projekt je povjeren njihovoj dugogodišnjoj suradnici, dizajnerici Nikolini Jelić iz Dizajn studija Kubus, piše Jelena Cvetko za Dom i dizajn s kojeg u nastavku prenosimo dio članka.

- Zadatak koji sam dobila bio je da tlocrtno dva identična stana površine 90 metara kvadratnih, istog rasporeda i opreme, s terasama od dodatnih 30 kvadrata, pretvorim u dva stilski različita stana, različitih atmosfera i doživljaja - govori Nikolina.

Oba apartmana, simbolično nazvana Ro i Lu, podijeljena su u tri zone: centralni dio čine dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom koja se otvaranjem klizne stijene proširuje na eksterijer, odnosno na drugu zonu natkrivenu terasom, gdje su ljetna kuhinja, roštilj i prostor za relaksaciju i uživanje, dok treću zonu čine dvije spavaće sobe s vlastitim kupaonicama.

 

- Cilj je bio stvoriti prostor koji u potpunosti odražava osobnost vlasnika. Konceptualno i oblikovno prostornost stanova ostala je ista, dok su osobnost i karakter definirani odabirom materijala, tekstura i tonova. Njihovo kombiniranje i slaganje definiralo je stil i karakter vlasnika: Ro je elegantna i profinjena, a Lu razigrana, vesela i nježna - kaže Nikolina, opisujući nam jasne poveznice obaju apartmana.

Naglasak je, ističe, na otvorenom prostoru za kuhanje, druženje, objedovanje i odmaranje u interijeru i eksterijeru. Kuhinjski otok postao je glavna točka, mjesto za pripremu hrane, ali i "magnet" za okupljanje, druženje i razgovor, piše Jelena Cvetko za Dom i dizajn.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa