'Teror' iz zraka u Rovinju

Muku muče s galebovima: 'Oni su već profesionalni u krađi hrane'

0
Foto: Devnik.hr
Foto: Devnik.hr

Svaki na svojoj poziciji, pomno traže žrtvu. Kad je lociraju, kreću u napad i borbu oko hrane. Jedna od žrtvi rovinjskih galebova je i Gizela iz Njemačke. Uz lijepe uspomene iz Istre nosi i bliski susret sa simbolom Mediterana, javlja Lina Dollar za Dnevnik.hr s kojeg prenosimo dio članka u nastavku.

"Ja sam u šoku. Došao je i hop, ali ja mu nisam dala", kazala je.

Njoj je možda prvi, no Margareta Novak Cvek, koja je turistički vodič, kaže da se nagledala tih scena. Sada obavezno, uz pojašnjenje tko je zaštitnica Rovinja, ide i upozorenje o galebovima. "Ako imaju bilo što u ruci, onda im ovi galebovi koji su gore jako lijepo čope i odu."

 

Konobar Davor Antolović kaže kako ulijeću u hotelske sobe ujutro, otvaraju sve pred sobom, a dodaje da ih spriječiti ne može nitko, pa ni da sa stola restorana pokupe bilo što jestivo. "Oni su već toliko profesionalni u krađi hrane da slete na stol, ukradu ribe, lignje sa stolova, to je normalno nama, a ljudima iz ruku uzimaju što god", pojašnjava.

A opasnost u Istri nije samo iz zraka. Divljim svinjama, koliko god im se raznim akcijama i programima broj pokušava smanjiti, nije lako stati na kraj jer se uvijek vraćaju u svoje stanište, koje je tamo gdje su donijele mlade. I to vrlo često u naselja među ljude.

"Bilo je problema na određenim područjima, međutim sada je to, ako govorimo o Istri, na području cijele Istre. Više nema mjesta gdje se ne samo pojavljuju nego su i trajno nastanjene", zaključio je predsjednik lovačkog saveza Gracijano Prekalj, javila je Lina Dollar za Dnevnik.hr gdje pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa