Predstavljanje u OPG-u Chiavalon

Turistička zajednica Istre i Mastercard u zajedničkoj kampanji (video)

0
Tedi Chiavalon, Helena Šekerija i Denis Ivošević
Tedi Chiavalon, Helena Šekerija i Denis Ivošević

Turistička zajednica Istarske županije i Mastercard predstavili su 23. ožujka na OPG-u Chiavalon u Vodnjanu marketinšku kampanju usmjerenu na austrijsko i švicarsko tržište. Kampanja, koja počinje kroz koji dan, trajat će mjesec dana, vrijedna je 200 tisuća eura i promovirat će Istru kao gastronomsku destinaciju i destinaciju aktivnog turizma u predsezoni i posezoni. Predstavljanje je popratio i župan Boris Miletić.

„Naše partnerstvo s Mastercardom traje već osam godina i nije prekidano ni za vrijeme pandemije“, napomenuo je direktor TZ-a Istarske županije Denis Ivošević.

Istraživanje potrošnje

“Ova kampanja proizašla je iz istraživanja Mastercarda o kartičnom poslovanju. Ovo je dobar primjer kako se mogu spojiti dva premium branda da oba imaju koristi od zajedničkih aktivnosti i promotivnih kampanja, zato smo ovdje pozvali sve sudionike u tom partnerstvu.“, rekao je.

 

„U istraživanju smo koristili analizama vodećih turističkih vodiča kao što su Booking.com i TripAdvisor, analizom društvenih mreža te na našim podacima o kartičnom poslovanju.  Bavili smo se interesima i navikama potrošača – tko kada dolazi, čime se bavi i kako proučava destinaciju. Usporedili smo Istru sa sličnim destinacijama: Campagnom, Toscanom, Provansom i otokom Kretom. Rezultati su pokazali da se 70 posto potrošnje ostvari u glavnoj sezoni i zato smo kampanju usmjerili na jačanje predsezone i posezone“, kaže Helena Šekerija, direktorica Iskustvenog marketinga u Globalnom timu Mastercarda.

„Tržišta Austrije i Švicarke nama su ključna tržišta“, istaknuo je domaćin prezentacije Tedi Chiavalon.

“Naš OPG se osim poljoprivredom već godinama bavi i eventima tj. doživljajima. Našim gostima nastojimo prikazati ono najbolje što radimo, a ova kampanja se nadovezuje i nadopunjuje naš trud. Mogu samo zahvaliti Mastercardu što je prepoznao naš dosadašnji rad i dat ćemo sve od sebe da budemo dobri  partneri. Mislim da se naš koncept ekološkog i održivog razvoja, tj. koncept kružne ekonomije apsolutno uklapa u Mastercardove ciljeve i tim nam je više drago da odavde krećemo s porukom svijetu“, kazao je.

'Htjela sam zaobići bilo kakav masovni turizam'

Jedna od partnerica Mastercarda je i Zdenka Majcan, vlasnica Turističke agencije Istriana Travel iz Vrha kod Buzeta.

„U Istri imamo jako puno mogućnosti za sve vrste turizma, a osobito za aktivni ili outdoor turizam. U tome sam vidjela svoju misiju kad sam prije šesnaest godina pokrenuli agenciju: mogućnosti pretočiti u pakete koji bi se onda nudili na turističkom tržištu. Htjela sam zaobići bilo kakav masovni turizam, moj fokus je na individualcima, gostima koji su voljni platiti nešto više za vrhunsku uslugu i vrhunski doživljaj. Nastojim izabrati stvari koje nisu toliko poznate i razvikane i gosti budu time oduševljeni“, rekla je Majcan.

Poslovi u maslinicima OPG-a Chiavalon u puno su zamahu. Svi sudionici prezentacije dobili su certifikat o tome da je u masliniku posađena sadnica masline s njihovim imenom, između ostalih i s imenima autora ovog članka i snimatelja. (Tekst: Robi Selan, foto i video: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa