Centar podrške CP521 započeo je s terenskim radom

0

Centar podrške CP521 u Puli je mjesto na kojem se pruža visokokvalitetna podrška građanima u potrebi pri rješavanju njihovih problema. Smješten u samom srcu Pule u Zagrebačkoj ulici broj 18, pruža širok spektar socijalnih usluga za sve građane  koji su u potrebi i trebaju pomoć i podršku. Tim  stručnjaka u centru  sastoji se od iskusnih savjetnika koji su posvećeni pružanju najbolje moguće podrške svojim korisnicima.

Tijekom mjeseca veljače i ožujka Centar podrške CP521 planirao je niz aktivnosti od kojih izdvajamo rad na terenu.  Djelatnici Centra posjetili su tako Grad Vodnjan, te Općine Medulin, Marčana, Ližnjan, Svetvinčenat i Barban. Održane su i radionice i predavanja u suradnji PU Istarskom na temu zaštite starijih sugrađana od prevare. 

Uz Centar podrške  CP521, korisnici mogu biti sigurni da će dobiti podršku i informacije koje su  im potrebne, bilo da su u pitanju jednostavni upiti ili složeni problemi. Cilj je osigurati da korisnici socijalnih usluga budu zadovoljni i da se osjećaju sigurno znajući da je Centar podrške tu da im pomogne.

Ponuda socijalnih usluga uključuje podršku za različite skupine ljudi, uključujući starije osobe, osobe s invaliditetom, obitelji u teškoćama, djecu i mladež te osobe koje su preživjele traumu ili nasilje.

Centar podrške na adresi Zagrebačka 18 u Puli radi od ponedjeljak do petka od 8 do 20 sati, a svima kojima je pomoć potrebna mogu u to vrijeme  nazvati na telefon 052 521 522 ili posjetiti njihovu web stranicu.

INFO POINT 22.4. U PULI 

Uz individualno i grupno savjetovanje i podršku, obrazovne radionice i druge vrste aktivnosti organizirat će se i INFO POINT na gradskoj tržnici u Puli 22. travnja 2023. godine gdje će svi zainteresirani građani moći saznati više o samom radu Centra. 

 „Naša vrata su uvijek otvorena za sve one koji su u potrazi za pomoći, bez obzira na to s kojim se problemima suočavaju. Naš cilj je pružiti sigurno i poticajno okruženje za prevladavanje životno teških situacija“ ističu u Centru podrške CP521. 

Centar objedinjava sve pružatelje socijalnih i zdravstvenih usluga s područja Grada Pule, Grada Vodnjana, te Općine Medulin, Marčana, Ližnjan, Svetvinčenat i Barban, kako bi se što učinkovitije pružale informacije korisnicima s jasno definiranim obvezama za provođenje određenih usluga. Radi se o  inovativnoj socijalnoj usluzi na Urbanom području  Pula (UPP), kao odgovor na prepoznati nedostatak socijalnih usluga u zajednici, koje su potaknule aktivno uključivanje ranjivih skupina. Centar Podrške  CP521 pruža socijalne usluge podijeljene u tri djelatnosti: Savjetovanje i  pomaganje, Organiziranje slobodnih aktivnosti i Psihosocijalna podrška.

Naziv projekta: CENTAR PODRŠKE 521
Nositelj projekta: Grad Pula-Pola
Vrijednost projekta:  2.563.680,34 kuna (340.254,34 eura). Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Trajanje projekta: 25.05.2021. –(24 mjeseca) 25.05.2023.
Partneri: HRVATSKI CRVENI KRIŽ - GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA PULA, DRUŠTVO OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM JUŽNE ISTRE, DRUŠTVO DISTROFIČARA ISTRE - PULA,  

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Grada Pule

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa