Mladi nogometaši preplavili Umag

0

U tijeku je drugi po redu ovogodišnji Međunarodni nogometni turnir za mlade nogometaše na umaškim nogometnim terenima u Stella Marisu i Katoru, koji okuplja na tisuće mladih perspektivnih sportaša iz cijele Europe.

Ovaj tradicionalni turnir u suorganizaciji B4 d.o.o., Plave Lagune, Turističke zajednice grada Umaga i Grada Umaga, već tradicionalno ispunjava najviše kriterije nogometa, a dosad je ugošćavao brojne vrhunske nogometne timove poput Benfice, Intera, Crvene zvezde i Partizana. Ove se godine ponovno vraćaju veliki Juventus i Milan, a po prvi puta imati čast ugostiti i nogometne velikane Barcelonu i Arsenal, uz mnoge druge momčadi poput Red Bull Salzburga ili Verone.

Proteklog su vikenda, od 9. do12. ožujka 2023. godine, odigrani turniri kategorija U8 i U10, tijekom ovog se vikenda, od 16. do 19. ožujka, odigravaju turniri kategorije U9 i U11, dok će sljedeći vikend, od 23. do 26. ožujka, nastupati kategorije U12 i U13.

 

Vrhunsku atmosferu na jučerašnjem otvorenju drugog u nizu ovogodišnjih turnira na stadionu „Goran Ivanišević“, a na kojem je prisustvovao i gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, stvorio je veliki broj nogometnih timova koji danas kreću u borbu za prijestolje, a koji će do nedjelje brojnim gledateljima i navijačima ponuditi nogomet za pamćenje.

Sudionicima Umag Trophy turnira svake se godine pruža nezaboravno iskustvo i osiguravaju  natjecanja na najvišoj mogućoj razini. Najveće priznanje ovom turniru je zadovoljstvo svih ekipa koje se iz godine u godinu vraćaju na turnir.

Nogomet, kao jedan od naših najvažnijih turističkih proizvoda u periodu predsezone, generira preko 50.000 noćenja, što Umag čini predvodnikom u Hrvatskoj. Umaška sportska infrastruktura, smještajni kapaciteti i uređenost destinacije doprinose globalnoj prepoznatljivosti serije nogometnih turnira za mlađe uzraste – Umag Trophy.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa