U Poreču održan sastanak o Vinistri

0
Loris Peršurić, Luka Rossi i Ivan Marić
Loris Peršurić, Luka Rossi i Ivan Marić

Približavanje održavanja popularne izložbe Vinistra, te domaćinstvo prestižnog svjetskog ocjenjivanja Concours Mondial de Bruxelles koje će se održati u Poreču, bile su teme radnog sastanka predstavnika Udruge Vinistra, predsjednika Luke Rossija i direktora izložbe Ivana Marića s porečkim gradonačelnikom Lorisom Peršurićem.

Poreč će tako ove godine uz već tradicionalne manifestacije Međunarodnog ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića i 14. Svijeta Malvazija, te najpopularnijeg vinskog događanja u regiji, 29. izdanja Vinistre od 5. do 7. svibnja, ugostiti po prvi puta u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, ovu svjetsku manifestaciju, svojevrsnu „ligu prvaka“ u ocjenjivanju vina. Concours Mondial de Bruxelles (CMB) globalno je mjerilo za ocjenjivanje vina, a organizira se prema načelu neovisnosti, strogih standarada i postupaka kušanja vina koji pružaju sigurnost potrošačima i omogućujući im da s potpunim povjerenjem kupuju vina s osvojenim medaljama. Ovo će se ocjenjivanje održati nakon izložbe Vinistra, od 11. do 14. svibnja u dvorani Žatika.

 

Obzirom da domaćinstvo podrazumijeva da će sami ocjenjivači (njih 350, među kojima novinari, sommelieri, enolozi, trgovci i uvoznici) iz svih krajeva svijeta bolje upoznati našu zemlju, vina i terroir, ovo je idealna prilika da lokalni vinari pokažu kako imaju vina vrhunske kvalitete na svjetskoj sceni. Inače, na natjecanju sudjeluje 10.000 uzoraka iz 50 različitih zemalja, a natjecanje je jedan od vodećih događaja takve vrste u svijetu.

Tako da će svibanj ove godine u Poreču biti u znaku vina i dobre kapljice i svih popratnih sadržaja uz to, od zabave, eno gastro organizacije i drugih, o čemu se razgovaralo i na ovom sastanku, a o svim detaljima i sadržajima javnost će biti obaviještena na vrijeme putem medija i društvenih mreža, priopćeno je iz Grada Poreča.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa