Istarska Rivijera: Porazi naših tenisača

0

Domagoj Bilješko izgubio je od Španjolca Sergija Contrija Pereza 7-6, 6-3. Unatoč tome što je osvojio četiri uzastopna gema i preokrenuo rezultat u vodstvo 6-5, Bilješko je popustio u završnici prvoga seta, ostao u tie-breaku na četiri osvojena poena.

"Čak sam u jednom trenutku vjerovao da će taj set ili tie-break završiti na mojoj strani, nastavak sam otvorio breakom. Nisam to uspio zadržati, Španjolac je "teniskom gnjavažom", baš takvim pristupom na kraju stigao do pobjede", rekao je 26- godišnji Bilješko, koji niz godina "pohodi" "Istarsku Rivijeru".

Ivan Šodan je dobio pozivnicu organizatora i pružio izvrstan otpor talijanskom kvalfikantu Antoniju Massari. Poslije dva sata i 37 minuta igre Massara je ponajviše boljoj snalažljivosti u završnici susreta izborio pobjedu 6-3, 2-6, 6-3. Šodan je pokleknuo prije svega zbog prvog servisa koji ga nije služio (39 posto), uz osam dvostrukih servis-pogrešaka. 

"Bilo je zapravo vrlo gusto, možda su dvije lopte na kraju presudile susret. Na juniorskoj razini imao sam sasvim solidne rezultate, a sada na profesionalnoj ovo mi je praktički treći meč", uz sav trud koji je uložio nije bio nezadovoljan Šodan.

15-godišnji Duje Markovina skuplja dragocjeno iskustvo. Stoga nije iznenađenje uvjerljiv poraz od Talijana Ricarda Balzeranija s dva puta po 6-1. "Ušao sam na početku vrlo nervozno, izbacivao puno lopti. Drugi set je bio nešto bolji, ali sve u svemu trebao sam biti dosta agresivniji", rekao je mlađahni Markovina.

Jučer su 2. kolo pojedinačnog turnira izborili Dino Prižmić i Matej Dodig, a natjecanje u Poreču su završili Luka Mikrut i Mateo Martinović. U igri parova hrvatsko-talijanska kombinacija Mikrut - Gabriele Piraino bila je bolja od naših Vite Horvata i Denija Žmaka 6-4, 6-2. Nikola Bašić s predstavnikom Sjeverne Makedonije Obradom Markovskim izgubio je pak od Slovenaca Jana Kupčiča i Maja Premzlas dva puta po 6-2. U posljednjem dvoboju dana Dino Prižmić i Austrijanac David Pichler svladali su Mateja Dodiga i Ivana Šodana 2-6, 6-3, 10-5. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa