U Novigradu održan Wine EnoGASTRO VIP Event

0
Foto: Ivan Boban - Cosmic Production
Foto: Ivan Boban - Cosmic Production

Nakon izuzetno uspješno započetog Wine EnoGASTRO VIP Eventa u Rijeci, ovogodišnje izdanje ciklusa međunarodnih konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca je svoju misiju podizanja izvrsnosti hrvatskog ugostiteljstva i turizma nastavilo u Istri.

Riječ je o autentičnom događaju, u organizaciji agencije RICERCE MERCATO, koji se već sedmu godinu održava u pet gradova diljem Hrvatske, a 29-ti po redu event je upriličen 03.ožujka 2023. godine u Centru za manifestacije i kulturu CMIK, te Rivalmare Boutique hotelu u Novigradu.

U dobroj tradiciji dosadašnjih evenata, organizator Dantes Begić i njegov tim u suradnji s brojnim partnerima i izlagačima, svojim gostima su omogućili sav program besplatno: od ulaza, korištenja čaša do stručnih radionica, predavanja i kuharsko-edukacijskih degustacija, što ovaj događaj izdvaja po svojoj posebnosti.

Nastupili su probrani izlagači iz Hrvatske i regije, s naglaskom na malim proizvođačima poput redovito nagrađivanih maslinara, obiteljskih sirana, vinara, proizvođača ribljih delikatesa, piva, žestica i slastica, a prezentirana je i profesionalna ugostiteljska oprema, uključujući i ekološke stolnjake i salvete.

 

Uz eno-gastro ponudu, ljubitelji hibridnih automobila su imali priliku razgledati najnovije hibridne modele auto kuće Suzuki Pula.

Veliki interes su posjetitelji iskazali za edukacijski dio programa, posvećen unapređenju ugostiteljsko-turističkog poslovanja poput stručno vođenih degustacija vina, maslinovih ulja i craft piva, podizanja izvrsnosti usluge, gostoljubivosti i vještine uspješnog ophođenja s gostima, te praktičnih alata za privlačenje idealnih klijenata putem društvenih mreža.

Uzvanici su posebno uživali u atraktivnoj gastro-edukacijsko-degustacijska prezentaciji gostujućih chefova, u izvedbi kojih su se smijenjivali vrhunski slijedovi upareni s odgovarajućim pratećim vinima.

Pri završnom druženju s izlagačima, tim Wine EnoGASTRO VIP Eventa se zahvalio svim uzvanicima i partnerima: Grad Novigrad i Turistička zajednica grada Novigrada, Istarska županija i Turistička zajednica Istre, Hrvatska turistička zajednica, Obrtnička komora Istarske županije i Udruženje obrtnika Poreča, sponzoru Gradu Buje i pokroviteljima: Ministarstvo turizma i sporta, te Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Nakon Istre, Wine EnoGASTRO VIP Event nastavlja svoj put prema Dalmaciji, gdje će 15.ožujka 2023. godine u hotelu Amphora Safir hoteli u Splitu biti održan idući event a dva dana nakon toga 17.ožujka ovaj vrlo lijepi edukativni event gostovati će u prekrasnom Falkensteiner hotelu IADERA u Zadru/Petrčanima. (Tekst: Sanja Krmpotić, foto: Ivan Boban - Cosmic Production)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa