IDS Umaga:

'Bassanese i SDP ignoriraju novi Zakon o sukobu interesa'

0
Anja Žužić
Anja Žužić

- Mišljenje vezano uz sukob interesa, na koje se u svom priopćenju poziva gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese nije relevantno zbog jednostavne činjenice da je u međuvremenu donesen novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa, odgovorila je 7. ožujka predsjednica IDS-a Umag Anja Žužić na "promašeno reagiranje gradonačelnika Umaga o njegovom sukobu interesa", navodi se u priopćenju IDS-a Umaga.

- Mišljenje koje gradonačelnik citira datira, kako se navodi u njegovom priopćenju, „još iz lipnja 2021. godine“. Gradonačelnik bi trebao znati i informirati se da je u međuvremenu donesen novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa, koji je donesen još 25.12.2021., a njegove odredbe mogu se podrobno pročitati u Narodnim novinama broj 143/21, kazala je Žužić.

 

- Ponovno informiramo gradonačelnika da je, uz novi Zakon donesen još krajem 2021. godine, u međuvremenu donijeta i presuda Visokog upravnog suda Republike Hrvatske, čime je tumačenje Povjerenstva za utvrđivanje sukoba interesa o pojmu obveznika navedenog Zakona kroz sudsku praksu potvrdio i Visoki upravni sud, ističe ona.

- Možemo razumjeti da gradonačelnik na svaki način nastoji biti u pravu kako bi istovremeno obavljao dvije nespojive javne dužnosti, ali ga upozoravamo da bi trebao voditi računa o mogućnosti da mu, zbog sukoba interesa, po sili zakona prestaje mandat. Zbog mogućih ozbiljnih pravnih posljedica, o tome ćemo, kako smo već i naveli, obavijestit sva nadležna tijela, kazala je Žužić.

Za kraj, što se tiče njegovog pokušaja dociranja i uvrede koje je uputio oporbi, njima je po tko zna koji put pokazao svoje pravo lice te da, očito, nije dorastao poziciji gradonačelnika, objavili su iz IDS-a Umaga.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa