Pružali su otpor

Umaška policija zatekla serijske provalnike na djelu

0

Umaška je policija, u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Poreč, provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su dvojica hrvatskih državljana u dobi od 41 i 48 godina počinili sedam kaznenih djela.

Policijski službenici su 5. ožujka u 21.50 sati u Bujskoj ulici u Umagu zatekli i uz uporabu sredstava prisile uhitili 41-godišnjaka i 48-godišnjaka koji su netom provalili u skladište građevinskog alata i opreme na području Monterola. Počinitelji su iz skladišta otuđili laserski uređaj i produžni kabel, čime su 36-godišnjeg vlasnika oštetili za nekoliko stotina eura. Kako bi se spriječio bijeg počinitelja i otpor koji su pružali, policijski službenici uporabili su sredstva prisile, prilikom čega su osumnjičeni lakše ozlijeđeni.

Policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda izvršili pretragu vozila i napuštenog skladišta koje su počinitelji koristili te su utvrdili sumnju da su počinitelji počinili još šest kaznenih djela teške krađe provaljivanjem u razdoblju između 31. siječnja i 3. ožujka.

 

Osumnjičeni su svoj pohod započeli u Novigradu, gdje su na gradilištu nasilno ušli u metalni kontejner iz kojeg su otuđili vibrator za beton u vlasništvu pravne osobe iz Novigrada, da bi potom nasilno ušli u dva ugostiteljska objekta na području Svetog Lovreča, gdje su provalili u blagajničke kase i automatske aparate za duhanske proizvode, u vlasništvu pravne osobe iz Zagreba, iz kojih su otuđili duhanske proizvode i novac.

S protupravnim ponašanjem nastavili su u Matelićima, gdje su provalili u gospodarski objekt u vlasništvu 76-godišnjaka, iz kojeg su otuđili razni građevinski materijal i alate, a provalili su i u ugostiteljski objekt u Vižinadi i u skladišni prostor trgovine u Žbandaju, iz kojih nisu ništa otuđili, ali su oštetivši ulazna vrata, pričinili materijalnu štetu 45-godišnjoj vlasnici i pravnoj osobi iz Poreča.

Počinitelje se sumnjiči da su nezakonitim radnjama vlasnike oštetili za nekoliko tisuća eura te su jučer u večernjim satima, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (Foto: PU istarska)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa