Ivica Milotić iz Histrisa:

'Trudimo se biti originalni, dosljedni tradiciji i izvornim okusima'

03.03.2023 - 12:51
Ivica Milotić (foto: Duško Marušić/PIXSELL)
Ivica Milotić (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

„Trudimo se biti originalni, dosljedni tradiciji i očuvanju izvornih okusa upotrebom isključivo mesa hrvatskog podrijetla. Ovo je dokaz Histrisove predanosti vrhunskoj kvaliteti u kojoj potrošači mogu uživati. Izvrsna struktura i dobro uravnoteženi okusi, vrhunski napravljeni proizvodi ono je čemu težimo. U Histrisu smo iznimno ponosni što je istarsko sada i svjetski priznato! Ovo je i mali doprinos u očuvanju i zaštiti istarske kobasice, ali i veliko priznanje predanosti radu svih naših zaposlenika i zajedničkoj ustrajnosti na kvaliteti", istaknuo je vlasnik Histrisova pogona u Sv. Petru u Šumi Ivica Milotić za Večernji list.

 

Naime, istarska kobasica je i službeno među najboljima na svijetu. Čak devet proizvoda istarskog proizvođača suhomesnatih delicija Histris nagrađeno je zvjezdicama Superior Taste Award...Nagradu Superior Taste Award dodjeljuje Međunarodni institut za okuse hrane i pića sa sjedištem u Bruxellesu., javio je taj list.

„Kontinuirano radimo na očuvanju karakterističnih okusa usađenih u istarskog čovjeka, a sve više nuđenih svjetskom putniku. Implementacija načela održivosti, vraćanje tradiciji i zajednici naša su misija. Sva sirovina nosi oznaku Meso hrvatskih farmi, a zahvaljujući privatnom lovištu kojeg Histris ima u zakupu kod Ogulina i otkupu divljači od lokalnih lovačkih društava, u mogućnosti smo ponuditi proizvode i od divljači. Istarska kobasica je proizvod od svinjskog mljevenog mesa i čvrstog masnog tkiva, uz dodatak začina: soli, papra i malvazije u kojoj je prokuhan češnjak. Da bi proizvod bio kvalitetan, moramo imati vrijedan tim ljudi koji će taj proizvod i napraviti, govori o procesu proizvodnje direktor prerade mesa Histrisa Dalibor Matišić za Večernji list.

Tweet

Posljednje novosti