Hrvatska novo 'groblje' u EU: Bild za ilustraciju iskoristio fažansku rivu

0
Fotografija fažanske rive kao ilustracija u njemačkom časopisu Bild
Fotografija fažanske rive kao ilustracija u njemačkom časopisu Bild

Najtiražniji europski i njemački list Bild pita se: 'Hoće li i ova zemlja, poput Grčke, postati groblje milijardi eura naših poreznih obveznika?' U Bildu, u tekstu na naslovnici internetskog portala stoji da je Milanović u srijedu sudjelovao na summitu u Bruxellesu kao premijer buduće članice EU i postavilo se pitanje hoće li EU imati ikakve koristi od ove balkanske zemlje, prenosi 24sata.

- Na zemlju sa 4,5 milijuna stanovnika nadvili su se oblaci - nezaposlenost je od 2008. porasla sa 8,3 na 15,9 posto. Industrija je u padu i hitno treba kapital iz inozemstva. No troma birokracija usporava ulaganja. Na ljestvici konkurentnosti Svjetskog gospodarskog foruma, Hrvatska je na 81. mjestu. Istovremeno, cvjeta javni dug. Očekuje se da će se javni dug ove godine povećati za 5 posto. Ukupan dug porastao je gotovo na 60 posto BDP-a. Jasnije rečeno, unatoč dužničkoj krizi, EU si za vrat veže sljedeću zemlju slučaj - piše Bild. 

Veoma je zanimljiva činjenica da je za ilustrativnu fotografiju uz članak upotrijebljena fotografija fažanske rive na koju je fotomontažom stavljen novčanik pun eura koji tonu more.

Foto: ScreenShot
Foto: ScreenShot

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa