Oduševljenje u Cerovlju

'Dok je auto srkao istarsku struju ušao sam u konobu'

25.02.2023 - 16:28
Armando Lušetić (foto: Pun Kufer)
Armando Lušetić (foto: Pun Kufer)

Na proputovanju Lijepom Našom fotograf, aktivist i osnivač udruge Zelene stope koja čisti Hrvatsku od automobilskih olupina i drugog otpada, Romeo Ibrišević posve slučajno je u srcu Istre naišao na konobu koja ga je oduševila, piše Pun Kufer s kojeg u nastavku prenosimo članak.

„Stao sam u Cerovlju jer tamo postoji punionica za električna vozila a imao sam na testu vozilo na struju. Pametna navigacija tamo me odvela bez pitanja. Nakon tunela Učka to je bila najbliža punionica. Možda sam mogao nizbrdo doci do Opatije, ali ovako mi je bilo ljepše.

Dok je auto srkao istarsku struju ušao sam u konobu 2. Peron i vidio da je neobično uređena - po zidovima su bile fotografije željezničara i vlakova. Vlasnik Armando Lušetić je sin željezničara pa je tako nastala ideja za naziv i uređenje konobe“, kaže Romeo.

Budući da Cerovlje duguje svoj razvoj i izgradnji željezničke pruge kroz Istru, 2. Peron služi i kao svojevrsni ambasador priča iz istarskih davnina.

 

„Naša je kuhinja prilagođena godišnjim dobima, imamo sezonu na pijatu. Unutrašnjost je Istre prepuna vrhunskih domaćih namirnica: vrganja, šparoga, tartufa, neizostavnog domaćeg pršuta, sira, skute, maslinovog ulja…“, naglašavaju u 2. Peronu i dodaju kako je hrana spoj domaćeg, lokalnog i tradicionalnog.

Kako kaže Romeo, kamin uvijek gori za jedan od specijaliteta: biftek na žaru koji gazda peče pred gostima, ali i dodaje kako bolju pizzu nije jeo nigdje drugdje.

„Nudimo pizzu po uzoru na talijansku - tankog i hrskavog tijesta spravljenu od isključivo brašna za pizzu tipa 00“, kažu u 2. Peronu, a cijene im variraju od 7,43 (Margherita – ki pita?) do 15,3 eura (Biftek na 2. Peronu s bivoljom mozzarellom), piše Pun Kufer.

Tweet

Posljednje novosti