U protekla dva mjeseca Pulu posjetilo preko 200 turističkih djelatnika

0
Razgled grada organizirali su Turistička zajednica, Društvo vodiča i Muzeji
Razgled grada organizirali su Turistička zajednica, Društvo vodiča i Muzeji

Projekt razgleda Pule za djelatnike recepcija i agencija, kojeg su organizirali Turistička zajednica grada Pule, Društvo turističkih vodiča Pula, Arheološki muzej Istre i Povijesni i pomorski muzej Istre odvijao se u razdoblju od ožujka do svibnja mjeseca ove godine, izvijestili su iz TZ Pula. Tom je prilikom Pulu posjetilo preko 200 istarskih turističkih djelatnika koji su u direktnom kontaktu s gostima.

Turistički vodiči koji su vodili grupe prenijeli su njihove pozitivne dojmove i zadovoljstvo organizacijom razgleda jer i sami smatraju izuzetno potrebnim obnoviti saznanja i doživljaj o svom kraju, ističući pri tom novitete u turističkoj ponudi kako bi i oni, potpunom informacijom i sugestijama mogli udovoljiti pitanjima i zahtjevima naših gostiju.

Upravo je to bio i cilj organizatora jer Pula je bogata povijesno kulturnim spomenicima, ali malo ih je koji građanin Istre imao prilike sve razgledati ili čuti zanimljive detalje o njima.

Osim što je po broju i vrijednosti antičkih spomenika vrlo zanimljiv kao grad, Pula u posljednje vrijeme nudi i nešto više, posjetiteljima jako zanimljive novootvorene prostore kao što su austro-ugarski tuneli ispod starog grada zvani Zerostrasse, te muzejsko – galerijski prostor Sveta srca, što se željelo dodatno prezentirati.

Članovi Društva turističkih vodiča Pula vodili su grupe besplatno, a muzeji su besplatno otvorili vrata svojih prostora. Turistička zajednica grada Pule financirala je prijevoz za one koji su dolazili iz gradova van južne Istre, Pule. Na kraju razgleda u Areni su svi bili počašćeni degustacijom sladoleda „Gelato antico“ tvrtke Puljanka i raznih vrsta rakija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa