Sumnja se da je županijski službenik nezakonito legalizirao građevinu

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela i poticanja na pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 53-godišnjak, kao službena osoba jedinice regionalne samouprave koja je bila nadležna za provođenje postupka legalizacije nezakonito izgrađenih objekata, 15. prosinca 2015. godine, na poticaj 49-godišnjakinje vlasnice nekretnine na području Pomera, unatoč neispunjavanju zakonskih uvjeta, nezakonito izdao rješenje o izvedenom stanju kojim je građevina nezakonito legalizirana.

 

Po saznanju za nezakonito izdano rješenje o izvedenom stanju, 42-godišnjakinja je u listopadu 2022. godine, kao službena osoba jedinice regionalne samouprave, dala uputu 41-godišnjakinji da izda rješenje kojim oglašava ništavnim nezakonito izdano rješenje o izvedenom stanju s ciljem prikrivanja počinjenog kaznenog djela i počinitelja.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa