U nedjelju u Žminju veliko finale Zimske lige cornholea

0
Albert Ivančić i Antonio Grubiša (foto: Facebook)
Albert Ivančić i Antonio Grubiša (foto: Facebook)

Cornhole kao sport podrijetlom iz Sjeverne Amerike, u Hrvatskoj tek gradi svoj put prema sve većoj popularnosti, no činjenica da je na području Istre, ali i Zagreba unazad nekoliko godina održano već nekoliko uspješnih turnira što svjedoči kako ovaj sport osvaja našu populaciju sve više. 

Antonio Grubiša i Albert Ivančić kroz cijelu 2022. godinu organizirali su turnire diljem središnje Istre, te ovaj sport predstavili lokalnoj zajednici koja je, sudeći po velikom odazivu, pokazala veliko zanimanje i entuzijazam za ovakvu vrstu sporta. Naime, na svaki organizirani turnir je do sada bilo prijavljeno između 30 i 60 natjecateljskih parova koje je došla podržati mnogobrojna publika.

Svojom odličnom igrom Antonio i Albert su se u kolovozu ove godine uspjeli plasirati na europski cornhole turnir, ACL Europe Open u Rotterdamu (Nizozemska). U pojedinačnoj konkurenciji Albert je osvojio 4. mjesto, a Antonio 6. mjesto dok su u parovima osvojili izvrsno 12. mjesto.

Nakon ovakve godine nisu stali i željeli su nastaviti. Ubrzo nakon povratka iz Nizozemske osnovali su sportsko rekreacijsko društvo Cornhole Istra-Pazin. Ostali su u kontaktu sa nadležnima iz ACL grupacije od kojih su dobili punu podršku pošto ne vjeruju da na tako malom području kao što je Istra ima toliko zainteresiranih igrača za ovaj sport. Dobili su na korištenje njihovu aplikaciju za cornhole turnire, povoljnije vrećice za igru i mogućnost organiziranja turnira ili čak završnice europskog cornhole natjecanja slijedeće godine u Pazinu. Na kraju su uspjeli za 2023. godinu dogovoriti turnir od 11. do 13. kolovoza 2023. godine u Pazinu.

 

Kako bi svi igrači ostali u formi i postali još bolji do 8 mjeseca 2023. godine kada je najavljen turnir u Pazinu, te kako bi kvalitetno ispunili slobodno vrijeme u zimskim danima kada su dani kratki, a noći duge sportsko rekreacijsko društvo Cornhole Istra-Pazin pod vodstvom Antonia i Alberta odlučili su organizirati zimsku ligu uz pomoć Općine Žminj koja im je ustupila dvoranu, odnosno nekadašnju kino salu, za održavanje zimske lige.

Zimska liga započela je sredinom listopala s ukupno 16 prijavljenih ekipa odnosno oko 90 igrača koji su svake srijede, četvrtka i petka igrali cornhole. Igra se ekipno, dvije pojedinačne igre i jedna igra u parovima i to na 2 dobivena seta do 21 bod. U završnici koja će se održati ove nedjelje 11. prosinca s početkom u 13 sati ulazi 8 najblje plasiranih ekipa koje idu u razigravanje. 

Prije same završnice organizatori su u 18 sati predvidjeli nagradnu igru u AIR mail-u na koju će se moći prijaviti određeni broj gledatelja i igrača, a najbolji će osvojiti set PRO ACL vrećica. Utakmica za 3. mjesto biti će oko 18:30 sati, ovisno o trajanju nagradne igre, a samo finale predviđeno je za 20 sati, dok je proglašenje najboljih predviđeno za 21 sat.

Osim pehara, organizatori su se potrudili osirgurati i bogate nagrade koje iznose 3000 kn za 1. mjesto, 2000 kn za 2. mjesto, 1000 kn za 3. mjesto i 500 kn za 4 mjesto. Osim toga biti će podjeljene nagrade i za najboljeg juniora, najbolju igračicu i najboljeg igrača zimske lige u Žminju.

"Nadamo se da ćete doći u što većem broju i podržati sve ekipe, a organizatori su za sve posjetitelje osigurali hranu i piće", objavili su organizatori.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa