Malac Genijalac napokon stiže u Pulu

Djeca i roditelji diljem Istre bit će oduševljeni

0

Nakon 13 gradova u Hrvatskoj te više od 250 centara diljem svijeta, međunarodna škola za intelektualni razvoj “Malac Genijalac” napokon stiže u Pulu!

“Malac Genijalac'' međunarodna je škola za razvoj kognitivnih sposobnosti i intelektualnih potencijala djece počevši od najranijeg životnog razdoblja, koja provodi edukacijsko-razvojne programe za djecu od 3 do 17 godina. Točnije, Malac Genijalac kroz svoje programe kod djece razvija pažnju, koncentraciju, analitičko razmišljanje, logičko zaključivanje, fotografsko pamćenje, maštu, kreativnost i samopouzdanje.

Za razliku od ostalih škola mentalne aritmetike u Hrvatskoj, u “Malcu Genijalcu” učenici uče mentalnu aritmetiku (disciplinu brzog računanja), po originalnom Hikari programu mentalne aritmetike iz Japana.

Kako djeca uz Hikari mentalnu aritmetiku razvijaju intelektualne sposobnosti?

„Znanstveno je dokazano da mentalna aritmetika predstavlja najbolji trening za mozak, i to za djecu u dobi od 4 do 14 godina jer se u tom periodu kod djece mozak najintenzivnije razvija. Mentalna aritmetika taj razvoj pozitivno pospješuje korištenjem lijeve i desne hemisfere paralelno što utječe na razvoj velikih broja sinapsi u mozgu” - poručuju nam iz škole “Malac Genijalac”.

Djeca u radu koriste abakus (jap. soroban), dok učitelji “Malca” koriste metode poput Total Brain Developmenta, kojom se aktivira rad cijelog uma te VAK metode, koja uključuje korištenja tri osjetila (vid, sluh, dodir). Uz sve navedeno, djeca matematici pristupaju na kreativan i vizualan način te se tako potiče razvoj lijeve i desne hemisfere.

Upravo takvim pristupom dječji mozak se podjednako razvija u najvažnijoj dobi za razvoj. Kao rezultat, djeca razvijaju niz sposobnosti kao što su jasna vizualizacija, pamćenje, logičko zaključivanje, fokus, pažnja, analitičnost i koncentracija.

"Mentalna aritmetika ili laički “računanje u glavi” je disciplina brzog računanja koja se koristi kao alat za razvijanje intelektualnih sposobnosti djeteta. Ljudski mozak sastoji se od dvije polutke: lijeve, zadužene za logičko i analitičko promišljanje te desne, zadužene za kreativnost i intuiciju. Standardni pristup učenju matematike koji smo svi prošli i koji se još uvijek uči u školama, aktivira prvenstveno lijevu, logičku polutku mozga. Kako ona postaje dominantna, tijekom vremena događa se da desna, kreativna strana ostane zapostavljena te se ne razvija podjednako kao lijeva. Kroz naše programe podjednako razvijamo obje polutke - kreativnu i analitičku, čime omogućujemo djeci maksimalan razvoj intelektualnih potencijala” - poručuju nam iz škole.

A kako izgleda vježba na satu mentalne aritmetike, možete vidjeti u videu na ovom linku.

Ako vam se čini da ste već negdje vidjeli “genijalne malce”, to je vjerojatno bilo u showu Supertalent, na kojem su djeca iz Malca Genijalca uspjela ostaviti žiri bez teksta, a video pogledajte ovdje.

Kao što možete primijetiti, mentalna aritmetika je jedinstven i  zabavan trening mozga čime se razvijaju sposobnosti koje djeci kasnije olakšavaju svladavanje znanja bilo kakvog tipa - u školi, glazbi, sportu i ostalim dodatnim aktivnostima. Ono što je jako bitno, kognitivni efekti postignuti pohađanjem programa ne gube se po završetku školovanja već postaju trajne sposobnosti i vještine koje Malci posjeduju tijekom cijelog života.

Za djecu od 3 do 6 godine, uz program Hikari mentalne aritmetike, tu je i program Numicon

Numicon je didaktičko-matematički sustav kojim se razvijaju rane matematičke sposobnosti. Razvili su ga stručnjaci sa sveučilišta Oxford, poznat je širom svijeta, a 2015. godine proglašen je najboljom svjetskom edukativnom matematičkom metodom (Education Resources Awards).

Numicon ujedno služi kao pripremni program za Hikari mentalnu aritmetiku.

Učenje se odvija kroz igru pomoću Numicon oblika, a djeca usvajaju pojam broja, odnose među brojeva, brojevne sustave, osnovne računske operacije te različite matematičke obrasce. Uz Numicon oblike, djeca na nastavi rade uz Montessori didaktičke igračke koje su proteklih godina stekle planetarnu popularnost i postale omiljene igračke mališana, ali i roditelja, jer djeci u toj dobi ne dosade tako brzo.

Također, Numicon se oslanja na VAK metodu i učenje putem različitih osjetila čime se cijeli um razvija podjednako. Pohađanje Numicona odlična je priprema za osnovnu školu i otklanja straha od polaska u prvi razred osnovne škole, prvih obaveza i redovnog učenja.

Program prema prilagođen individualnim potrebama svakog djeteta

Filozofija “Malca” je da se nastava prilagođava prema potrebama i kapacitetima djeteta, neovisno da li se radi o programu Hikari mentalne aritmetike ili Numiconu.

Upravo zbog toga grupe su relativno male te u prosjeku broje 8 do 12 učenika, što učiteljima  omogućava dovoljno vremena posvetiti se svakom djetetu. Također, nastava se odvija jednom tjedno, kroz dva ili tri vezana sata, što je za roditelje posebno zgodno.

Je li Malac Genijalac za moje dijete?

Ako ste mišljenja da vaše dijete mora iskazivati natprosječne rezultate u matematici da bi bilo spremno za ovu školu, varate se!  Za biti dio “Malca”, dijete ne treba pokazivati sklonost matematici ili biti natprosječno inteligentno. Iz “Malca” vole reći kako će sklonost matematici stvoriti upravo kod njih, jer njihov način učenja i provođenje nastave je jedinstveno u svijetu.

Prijave za siječanjske upise su već u tijeku

Tako se već sada kroz prosinac možete predbilježiti za besplatni ogledni sat na kojem će učitelji “Malca” djeci dočarati kako izgleda nastava, te upoznati učiteljice i razgledati prostor škole.

Svakako požurite s prijavama jer je broj mjesta ograničen!

Za besplatni ogledni sat u školi “Malac Genijalac Pula” možete se prijaviti na broj  099 809 94 54 ili putem kontakt obrasca OVDJE.

Školu “Malac Genijalac Pula” pronaći ćete u novo uređenim učionicama na adresi Marka Marulića 3. Ono što će roditeljima sigurno biti drago je da ispred zgrade u kojoj se nalazi škola ima parking mjesta na pretek.

Za sve informacije, pratite Facebook i Instagram škole “Malac Genijalac Pula”. (Foto: Malac Genijalac Promo)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa