POREČ

Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

0

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se s članovima Društva invalida Poreč te podržao njihovu tradicionalnu Novogodišnju lutriju kupnjom srećki.

Predsjednica Društva invalida Poreč Nataša Basanić Čuš zahvalila je Gradu i gradonačelniku na podršci, naglasila je da je gradonačelnik sa svojim timovima iskreno i neprestano uz Društvo invalida Poreč i ljudski i konkretnim aktivnostima/pomoćima koje unaprjeđuju kvalitetu života osoba s invaliditetom. Naglasila je kako Društvo godinama djeluje u korist osoba s invaliditetom i pokazuje da su oni naši sugrađani s potpuno istim potrebama koje imaju i zdrave osobe, samo što ih na drugačije načine moraju zadovoljavati zbog svog invaliditeta. U tom smislu je zahvalila Gradu i osobno gradonačelniku što zajedno s voditeljima u Društvu invalida i volonterima pomažu stvarati uvjete da naši sugrađani kao osobe s invaliditetom budu isti iako različiti. Tako je Poreč prvi dobio teretanu za osobe s invaliditetom preko EU projekta BBK Veli Jože, Društva i Grada. Isto tako godinama se osigurava da investicije u komunalnu infrastrukturu budu prilagođene osobama s invaliditetom – od povećanja broja označenih parkirnih mjesta s pravom pristupačnosti,  pješačkih prijelaza, do plaže u Špadićima i obilaska Eufrazijane prilagođene osobama slabijeg vida.

 

Tijekom ovog ugodnog druženja predsjednica je pozvala gradonačelnika da se uključi u kupnju novogodišnje lutrije te time simbolično pozove sugrađane da i sami kupe lutriju kojom se osigurava rad Mobilnog tima odnosno pomoć osobama s invaliditetom u njihovu domu i to za članove koji su najviše izolirani i najranjiviji.

- Pozivam i ostale sugrađane da kupnjom srećki podrže naše Društvo invalida Poreč i njihove brojne aktivnosti kojima žele svojim članovima olakšati svakodnevni život., rekao je Peršurić. Najljepša poruka koja se osobama s invaliditetom može poslati povodom njihova dana je želja čitave zajednice da budu prvi među jednakima, štoviše da su isti među jednakima te da želimo učiniti osobe s invaliditetom ravnopravnim sudionicima društvenog života našeg grada.

Tim povodom osim gradonačelnika listiće lutrije su kupile i predsjednica Nataša Basanić Čuš kao i bivša predsjednica, Tihana Mikulčić. Druženje u prostorima Društva nastavljeno je u ugodnoj i toploj atmosferi u kojoj su se prisutni članovi Društva invalida Poreč otvoreno i srdačno družili međusobno, s volonterkama Društva i s gradonačelnikom.

Kupnjom srećki od 10,00 kn Novogodišnje lutrije do 30. prosinca podržavate plemeniti cilj i pomažete najosjetljivijoj populaciji naših sugrađana, a istovremeno možete osvojiti i jednu od 30 nagrada. Javno izvlačenje nagrada održat će se 30.12. na Trgu Matije Gupca u sklopu Adventa Poreč u 19 sati uz koncert Tu i tamo benda.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa