HDZ predstavio listu za Gradsko vijeće Pazina

0
Gabrić: Došlo je vrijeme da se stvari u Pazinu okrenu i da se šansa da nekim drugim ljudima
Gabrić: Došlo je vrijeme da se stvari u Pazinu okrenu i da se šansa da nekim drugim ljudima

"Nakon pet mandata vladavine IDS-a i njihovih partnera, mislimo da je došlo vrijeme za HDZ, kako na mjestu  gradonačelnika tako i u Gradskom vijeću", kazao je u uvodnim riječima Stjepan Gabrić, predsjednik pazinskog HDZ-a, 10. svibnja, prilikom predstavljanja liste za Gradsko vijeće Pazina.

Gabrić je naveo kako su gradski vijećnici HDZ-a u aktualnom sazivu Vijeća od samog početka krenuli konstruktivno i dobronamjerno prema gradu s namjerom da pomognu da grad krene naprijed.

"Pamtimo što je Pazin bio prije 20 ili 25 godina u Istri pa i Hrvatskoj. Sjetimo se pogona, tvornica i radnih mjesta. Danas uz sve poteškoće u državi i Europi, na koje se možemo izvlačiti, treba reći da je Pazin došao na samo dno", kazao je Gabrić i za takvo stanje optužio prvenstveno vladajuću garnituru.

Loša demografska slika Pazina temeljni problem

"Najveći problem Pazina je demografska slika", istaknuo je Gabrić navodeći kako je u osnovnoj školi prije dvadeset godina bilo gotovo tisuću učenika, dok ih danas ima 650. Upravo po pitanju školstva Gabrić je kazao kako će se zalagati da se stvore uvjeti za rad škole u jednoj smjeni za što, po njegovom mišljenju, nisu potrebna velika sredstva i projekti.

Naknade za novorođenčad te besplatan vrtić i marenda u školi za treće i svako slijedeće dijete ciljevi su koji su postignuti u proteklom mandatu, kazao je Gabrić i najavio napredak u tom segmentu.

"Mi jesmo za poticanu stanogradnju, no ovo što je grad napravio nije poticana stanogradnja. Tisuću eura po metru kvadratnom nije cijena za poticanu stanogradnju i to se ne može zvati poticana stanogradnja", naglasio je Gabrić i istaknu kako cijena takve gradnje, kada Grad daje zemljište i infrastrukturu, ne bi trebala prijeći 650 eura po kvadratnom metru.

Viktor Lakoseljac, Stjepan Gabrić, Nada Bartolić Paulišić i Tomislav Ferenčić
Viktor Lakoseljac, Stjepan Gabrić, Nada Bartolić Paulišić i Tomislav Ferenčić
Realnije planiranje projekata

U osvrtu na rad Gradske uprave Gabrić je kao najveću zamjerku istaknuo nerealno planiranje i prepisivanje projekata koji se prenose iz godine u godinu. "Pazin je rekorder u idejnim projektima, a to se sve plaća. Samo u posljednje vrijeme izrađeno je 6-7 idejnih projekata vezanih za škole,za koje vjerujem da su koštali oko milijun kuna, a pomaka u njihovoj realizaciji nema", kazao je Gabrić i naglasio će se HDZ zalagati za realnije planiranje.

Gabrić se zahvalio biračima koji su u Pazinu na izborima za EU parlament HDZ-u dali najveću podršku u Istri: "To nas čini optimističnim da možemo na lokalnim izborima očekivati ozbiljan rezultat". Gabrić je istaknuo kako očekuje da će HDZ i Gradskom vijeću imati 4 ili 5 vijećnika. "Vijeće se bez HDZ-a neće moći složiti i tu ćemo biti veoma važan čimbenik", kazao je Gabrić.

"Došlo je vrijeme da se stvari u Pazinu okrenu i da se da šansa nekim drugim ljudima i da pokušamo smjer nazadovanja okrenuti u pozitivnom pravcu", zaključio je Gabrić.

Na listi HDZ-a za Gradsko vijeće Pazina su: 1. Stjepan Gabrić; 2. Viktor Lakoseljac; 3. Ivan Bubić; 4. Marija Ivić-Kačan; 5. Ivica Franković; 6. Nada Bartolić Paulišić; 7. Marko Bačić; 8. Manuela Ilić; 9. Vladimir Rusac; 10. Marko Gržetić; 11. Domagoj Kužić; 12. Martin Ferenčić; 13. Leopold Ujčić; 14. Josip Šišović; 15. Viktor Udovičić. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Članovi liste (Foto: T. Ferenčić)
Članovi liste (Foto: T. Ferenčić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA