Ruža Tomašić dolazi u Pulu podržati svog kandidata za gradonačelnika

0
Ruža Tomašić (foto: Večernji list)
Ruža Tomašić (foto: Večernji list)

Kandidat Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević za gradonačelnika Pule Marijo Vujica predstavio je sebe i svoje zamjenike i dao osnovne naznake političkog djelovanja stranke. Njegovi zamjenici su Ružica Grabovac, jedina osoba s invaliditetom kao kandidatkinja na izborima za gradonačelnika te Katica Grgić. Prema riječima Vujice, u svom osobnom životu i profesionalnim karijerama to su  osobe koje „iskazuju odgovornost i predanost prema svojoj okolini i radnim obvezama te svoja znanja i zalaganje žele preusmjeriti za dobro našeg grada“.

Marijo Vujica sa zamjenicama
Marijo Vujica sa zamjenicama

„Osnovni motiv i smjer djelovanja je promijeniti gospodarsku i socijalnu sliku grada. Gospodarsku situaciju uvijek određuje stanje poduzetništva i to primarno malog poduzetništva i tada ono posredno određuje i socijalne prilike u društvu. Istarska županija je prema posljednjim revidiranim podacima o poslovanju poduzetnika, a podaci se odnose na poslovnu 2011. najlošija županija u Republici Hrvatskoj po odnosu ukupnog broja dobitaša i gubitaša koji je najbitniji pokazatelj općeg stanja gospodarstva. Svaki poduzetnik želi veće prihode od rashoda jer to osigurava njegov opstanak i samim time potiče opći razvoj. Osim Istarske županije, još jedino Šibensko-kninska županija ima negativan odnos, s tim da Istarska županija taj negativni postotak ima gotovo trostruko veći“, kazao je Marijo Vujica.

Po njemu je gospodarska situacija u Puli još i lošija. „Nezaposlenost, niske plaće te visoki troškovi života posljedica su loše usmjerenosti i neodgovornosti u radu gradske uprave i javnih poduzeća te njihovog odnosa prema poreznom novcu i javnoj imovini. Grad Pula ima vlastitu imovinu vrijednu gotovo 3,5 mlrd. kuna i ona mora povećati i njenu vrijednost i efikasnost njenog korištenja. Pula ima ogromne potencijale za dodatni razvoj nautičkog i kulturnog turizma. Uz velike rezerve vode i zemljopisni položaj ostvariv je rast i razvoj industrije hrane i pića. Prometno smo povezani zrakom, kopnom i morem te to uz industrijsku zonu može potaknuti razvoj malog i srednjeg poduzetništva. I svaka od tih djelatnosti uz sebe veže nove djelatnosti koje osiguravaju nova zapošljavanja“, kazao je Vujica i pozvao građane da se pokušaju sjetiti što je to u našem gradu učinjeno u posljednjih 25 godina, a vrijedan je doprinos gospodarskom razvoju i zapošljavanju i isto tako da li netko zna koji su to pogoni u našoj industrijskoj zoni.

U nedjelju, 12. svibnja u 10.30 sati na gradskoj tržnici u Puli je predstavljanje kandidata Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević. Osim Marija Vujice, kandidata za gradonačelnika Pule, okupljenima će se obratiti i Ana Kolić Marković, kandidatkinja za županicu te Ruža Tomašić, predsjednica stranke, saborska zastupnica i buduća zastupnica u Europskom parlamentu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA