POREČ

Nova javna rasvjeta u dijelu ulice Nikole Tesle

0

Nedavno je sanirana i dograđena javna rasvjeta na dijelu ulice Nikole Tesle u Poreču, na potezu od rasadnika do početka Šetališta A. Restovića. Radovima se krenulo nakon dovršetka dogradnje postrojenja javne rasvjete na područjima mjesnih odbora Baderna, Žbandaj, Veli Maj, Varvari, Červar Porat i Fuškulin koji su se odvijali u proteklom razdoblju, te nakon prestanka sezonskog prometovanja turističkog vlakića Teslinom ulicom.

Na spomenutom je potezu u Teslinoj ulici izgrađena nova, te dograđena postojeća rasvjeta u s obzirom da je ovdje postojao nedostatak. Naime, nekadašnja je javna rasvjeta na ovom mjestu bila kombinirana s rasvjetom starog remonta i one na garažama bivšeg remonta za autobuse, koji se više ne koristi.

 

Zahvatom je ugrađeno osam novih stupova i svjetiljki javne rasvjete, te interpolirano dva stupa na postojećoj trasi rasvjete, čime se u cijelosti obnovila rasvjeta koja sada ima kontinuitet, adekvatnu, te u skladu sa zakonskom regulativom usklađenu rasvjetu, čime je postignuta sigurnost za prometovanje vlakića i ostaloga prometa, ali ponajprije pješaka i biciklista koji stalno koriste navedenu ulicu.

Sva su rasvjetna tijela javne rasvjete u LED tehnologiji, usklađene u potpunosti s trenutno važećom zakonskom regulativom te pripadajućim podzakonskim aktima, koji se odnose na parametre u sustavu rasvjete, a dijelovi koji su još uvijek u VtNa tehnologiji, zamijenit će se naredne godine.

Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča nastavit će s dogradnjom i izgradnjom javne rasvjete po mjesnih odborima, skladno iskazanim potrebama mještana i predstavnika mjesnih odbora, priopćeno je iz Grada Poreča.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa