kobasice, jota i ombolo u središnjoj istri

Foto Počinje gastro manifestacija posvećena kapuzu. Donosimo menije!

29.11.2022 - 15:14
Dean Matić, Alison Merlić, Sanja Kantaruti i Marko Bačić
Dean Matić, Alison Merlić, Sanja Kantaruti i Marko Bačić

U restoranu/pizzeriji Tinjanski vijulin u Tinjanu 29. studenog najavljen je početak nove gastronomske manifestacije Draga nam je zima dok kapuza ima! Navedenom predstavljanju prisustvovali su direktorica Turističke zajednice središnje Istre Sanja Kantaruti, tajnica Udruženja obrtnika Pazin Alison Merlić, vlasnik obrta Ciburiproduct Dean Matić te vlasnik restorana i pizzerije Tinjanski vijulin Marko Bačić.   

Manifestacija Draga nam je zima dok kapuza ima! odvijat će se od 1. do 18. prosinca u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi menije koji će sadržavati tradicionalne istarske namirnice, a sve s ciljem jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone.

Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama od 130 do 150 kn.

 

U manifestaciju je uključeno sedam ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće menije:

Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): jota sa suhim svinjskim mesom | klobasice, restani krumpir i kuhani kiseli kapu | domaći kolač

Konoba Bani (Bani, Pazin): goveđa juha s domaćim rezancima | kobasice, ombolo, kuhani kapuz i kuhani krumpir | njoki s marmeladom

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): gratinirani kapuz s kobasicom, pancetom i čvarcima | ombolo s dvoličnim kapuzom | desert iznenađenja

Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): brusketa sa zapeštom, kapuzom, pancetom i čvarcima | mlade kobasice u vinu s kiselim kapuzom i fažolom po starinski | štrudel od jabuka

Konoba Marino (Gračišće): aperitiv dobrodošlice | jota | kobasice i ombolo s kiselim kapuzom | domaći kolač

Restoran & pizzeria Tinjanski Vijulin (Tinjan): vitamin juha | istarska zima na kušinu | rožata sa šafranom

Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice | istarski pijat | špaleta, ombolo, kobasice, kiseli kapuz i palenta | štrudla

Organizatori su TZ središnje Istre Udruženje obrtnika Pazin uz pokroviteljstvo obrta Ciburiproduct iz Pazina (koji je svakome sudioniku navedene manifestacije donirao 20 kilograma svježeg i 20 kilograma kiselog kupusa) te uz sufinanciranje Turističke zajednice Istarske županije. Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na ovoj poveznici.

Tweet

Posljednje novosti