Flego u eu parlamentu:

'Digitalna ovisnost je dio naše svakodnevice'

0
Valter Flego
Valter Flego

„Digitalna transformacija našeg društva i gospodarstva - apsolutno da. Ali, ne smijemo zaboraviti utjecaj tehnologije na čovjeka. Čovjek mora uvijek biti u središtu svih programa, a konstantna edukacija ljudi prioritet je u godinama ispred nas“, istaknuo je zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Valter Flego na plenarnoj sjednici u Strasbourgu.

Rasprava je bila o uspostavi programa politike do 2030. „Put u digitalno desetljeće”. Cilj programa je oblikovati EU digitalnu tranziciju postavljanjem europskih digitalnih ciljeva koji se trebaju postići do 2030., kako bi 80% populacije u dobi od 16 do 74 godine imalo barem osnovne digitalne vještine.

- Nažalost, svjesni smo da prekomjerno korištenje digitalnih uređaja i digitalna ovisnost, dio su naše svakodnevice. Posebice kod mladih, naglasio je Flego te pozvao povjerenika Europske komisije za unutarnje tržište Thierrija Bretona i Europsku komisiju da „financijski pomognu i osnaže programe edukacije, posebice mladih ljudi, kako bi na ispravan i zdrav način iskoristili mogućnosti koje su ispred nas“.

 

Podsjetimo, Flego od početka svog mandata 2019. aktivno radi na temama digitalizacije i digitalne transformacije, pa je tako 2019. izabran i za izvjestitelja Parlamenta za jedan od najvažnijih i najvećih novih programa EU-a vrijednog preko 7 milijardi eura - Digitalna Europa. Ono što je vidio u svom radu, posebice u jeku pandemije, jest da su „digitalne tehnologije snažno i neizbježno sredstvo i komunikacije i poslovanja, ali kao takve, donose nove izazove i opasnosti“.

- To je prije svega digitalna ovisnost, koju naprosto ne smijemo zanemariti. Stoga u sljedećem financijskom razdoblju, ali i u svim programima EU-a, toj temi moramo posvetiti maksimalnu pažnju i što veća financijska sredstva, istaknuo je Flego.

- Na tome se ne smije štedjeti! Digitalizacija i digitalna transformacija imat će uspjeha i smisla samo ako tu tehnologiju budu koristile zdrave i sretne osobe. Kako na poslu, tako i kod kuće, zaključio je Flego u svom plenarnom govoru.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA