ISTARSKI FINALIST MISTERA TURIZMA

Luka je trenutno najpoželjniji frajer u Istri

0
Luka Škabić (foto: Mateo Gobo)
Luka Škabić (foto: Mateo Gobo)

Mlad, zgodan, šarmantan i uvijek nasmijan, tako bismo mogli opisati 26-godišnjeg specijalizanta odnosa s javnošću Luku Škabića, inače finalista i predstavnika Istarske županije na izboru za Mistera turizma Hrvatske 2022. godine. Na putu prema svojem mjestu na „nebu“, Luka nam otkriva kako usklađuje svoje obveze s novom titulom, s kojim izazovima se sada susreće te u čemu najviše uživa.

Umjetnik od mladih nogu

Razgovor s ovim simpatičnim mladićem započeo je spontano i nasmijano, usudila bih se reći „inspirirano“, baš onako kakav i je Luka Škabić. Njegova zanimljiva priča seže još od djetinjstva kada je maštao da će postati poznati glumac, pjevač ili maneken. „Igračke su mi bile toliko dosadne, da sam od konaca stvarao svoje ljude“,  kazao je smijući se te dodao da ga „kreativnost“ veže uz sve dosadašnje kako privatne, tako i poslove uspjehe.

Iako je mlad, Luka je javnosti poznat po svojem angažmanu u Hrvatskoj udruzi za odnose s javnošću u kojoj aktivnim članstvom sudjeluje na brojnim projektima vezanim uz Primorsko-istarsku podružnicu, ali i po atraktivnom izgledu kao i holivudskom pogledu zbog čega je trenutačno među najpoželjnijim frajerima istarskog poluotoka.

Posljednjih godinu dana živio je na relaciji Istra – Zagreb jer je pohađao renomirani poslijediplomski studiji „Odnosi s javnošću“ na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, zahvaljujući kojem je ušao u svijet medija. Na veliku radost čitateljica ovaj se mladi „plavušan“ odlučio ipak za istarsku adresu, a ne onu zagrebačku te otkriva kakvi su mu planovi za budućnost. Svoj privatni život voli držati za sebe, no dobila sam informaciju koja bi mogla razveseliti brojne mlade dame. Naime, Luka je i dalje slobodan!

- Trenutno živim punim gasom, posvećen sam pripremama izbora za Mistera turizama Hrvatske te radim na brojnim projektima. Volim raditi i biti u pokretu, tako sam u potpunosti ispunjen – rekao nam je ovaj uspješni mladi PR-ovac.

Sada počinje show

Iako mu je karijera na prvome mjestu, uspijeva odvojiti vrijeme za ispunjavanje „želje“ iz djetinjstva te otkriva što ga je privuklo da se javi na izbor.

- Istina. Želja za sudjelovanjem na izboru seže još u one „mlade“ dane kada bezbrižno razmišljate i sanjate što želite postati. Pa su tako mene uvijek privlačila svjetla reflektora, kamera i televizija, a koja su mi sada postala svakodnevica - nastavio je i dodao kako ima poslovnih planova u tom području, ali zasad ne želi otkrivati o čemu je konkretno riječ.

- Izbor za Mistera turizma Hrvatske za mene je više od samog izbora, ono spaja ljepotu čovjeka, onu vanjsku i unutarnju s ljepotama kraja i zemlje iz koje dolazimo. Jako sam ponosan na svoju Istru, jer je ona zemlja vrijednih ljudi, prekrasne prirode i bogate kulture, koju moramo cijeniti, ali i znati prezentirati.

To su samo neki od razloga zašto se odlučio na ovo zanimljivo natjecanje, koje se ove godine održava jubilarno po 20. put. Na upit je li očekivao da će postati finalistom svoje županije, odgovorio je:

- Iskreno, na Izbor sam se javio vrlo spontano početkom ljeta, u želji za promjenom i „živosti“ u svojem životu. Kako sam tada imao malo više vremena odlučio sam poslati potrebnu dokumentaciju kao i fotografije direktno po uputama na direkciju Izbora. Dani, tjedni i mjeseci su prolazili, kad ono u moju e-poštu stigne novi mail…“Dragi Luka s radošću ti priopćavamo vijest da si izabran za finalista i predstavnika Istarske županije na Izboru za Miss i Mistera turizma Hrvatske 2022. godine“, bilo je to urnebesno iznenađenje – opisao je Luka te naglasio da je u tom trenutku sretno rekao „sada počinje show“. 

„Show“ je uistinu i započeo, jer je u ovaj projekt Luka ušao profesionalno i kako on kaže „ziheraški“, angažirajući tim ljudi, sebi bliskih osoba, stručnjaka i kolega koji ga prate od samog početka ove zanimljive avanture. No, dobar posao ne može biti kvalitetno odrađen bez podrške bližnjih.

- Uistinu sam ponosan na posao koji smo napravili moj tim i ja. Planove koje smo zacrtali ne samo da su se ostvarili, već su „otvorili vrata“ novim poznanstvima i prijateljstvima, koja će zasigurno donijeti uspjeh u mojem poslovnom, ali i privatnom životu. Postajući finalistom Izbora podrška kolega, prijatelji i obitelji postala je još i veća, no ona meni najvažnija svakako je od mojih najmlađih fanova, a to su moji nećaci, koji mi uvijek napune baterije.

Kako u svakom natjecanju pa tako i ovom vjerujem da svi žele pobijediti, a titula koja se dobiva otvara brojne mogućnosti na svjetskoj razini, upitala sam ga je li spreman napraviti novi iskorak u svojem životu te smatra li da će se po završetku Izbora njegov život promijeniti. Na to vješto odgovara:

- Naravno da očekujem pobjedu, ali ona mi nije presudna. Bio bi to samo spektakularan kraj ove predivne priče – zaključio je Luka. Istaknuo je da je njegova pobjeda došla onog dana kada su mu javili da je finalist i predstavnik svoje županije na izboru za Mistera turizma Hrvatske te dodao: „Plasman na svjetsko natjecanje svakako otvara brojne mogućnosti koje sam ja spreman objeručke prihvatiti. Promjene u mojem životu događaju se svakim danom i uživam u njima, stoga s radošću iščekujem završetak Izbora“.

Nadodao je da Izbor ne bi bio toliko poseban bez pozitivne energije vlasnice licence Izbora gospođe Nikoline Poropat koja iz dana u dan prati sve kandidate te im daje „vjetar u leđa“.

Upitala sam ga namjerava li se vratiti u Zagreb ili će pak ostati u Istri. „Ah Zagreb, usudio bih se reći da je to moj grad, grad kojeg toliko volim i u koji se uvijek volim vratiti. Za sad ću neko vrijeme biti ovdje i rješavati svoje „istarske projekte“.“

Fashion look by 'Lucky'

Pored ljepote, obrazovanja i inteligencije Mistera turizma Hrvatske sigurno mora pratiti i dobar stil odijevanja, kao i načina na koji će ga prezentirati. Ovaj interesantan mladić otkrio mi je spoj detalja s kojima on plijeni pozornost gdjegod se nalazi.

- Odjeću gledam kao dodatno sredstvo komunikacije, one najvažnije neverbalne. Smatram da ponekad ni riječi ne mogu nešto dovoljno opisati koliko to dobro možemo ovim zanimljivim „sredstvima“ pokazati. Stvar je samo mjesta, vremena i prigode u kojoj se nalazimo. Za sebe mogu reći da najviše volim „moderni sportski stil“ u kojem kombiniram traperice, tenisice, košulju, sako i obavezno sat. Savršenu kombinaciju i upotpunjenost dobrog izgleda svakog uglađenog muškarca svakako je dobra frizura, pa Luka savjetuje: isprobao sam svakakve frizure, no držim do one naše stare izreke: „kakav si, takav si“, uživam u svojim kovrčama, jer najbolje prikazuju moju osobnost - zaključuje.

Da odjeća nije samo stvar, već da se njom stvara i dodatna vrijednost Luka pojašnjava na sljedeći način.

- Usklađenost boja i modnih detalja može se svakako naučiti, no savršenu kombinaciju nekad ne čini to, već sreća koja se pojavljuje prilikom nošenja najdražih odjevnih predmeta – kazao je Luka. Kako i sam promiče sreću i veselje, čemu je dokaz i njegov nadimak „Lucky“ – sretan, Luka svoje osjećaje prikazuje putem odjeće, noseći vedre i žive boje, dajući joj tako neku dodatnu vrijednost. (Eleonora Matković Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa