U umaškoj osnovnoj školi sviraju ukulele i uče o ekologiji (video)

0
Sara Majdak, učiteljica iz PŠ Juricani, OŠ Marije i Line Umag (foto: HRT)
Sara Majdak, učiteljica iz PŠ Juricani, OŠ Marije i Line Umag (foto: HRT)

Osnovna škola u Umagu ima čak šest područnih, a zanimanje za njih sve je veće. Učenici su zanimljivi po mnogo čemu. Oni imaju ekologiju, razvrstavaju otpad, svjesni su zašto je to važno, javlja Sunčica Findak u prilogu o OŠ Marije i Line Umag za HRT s kojeg prenosimo dio članka u nastavku.

- Od prvog razreda učimo kako se odvaja otpad i kroz ostale predmete o ekologiji kako bi oni u kućanstvu to činili, objašnjava Sara Majdak, učiteljica razredne nastave PŠ Juricani, OŠ Marije i Line. U prizemlju područne škole kombinacija prvog i četvrtog razreda. Svi si pomažu i zajedno uče.

 

- Četvrti razred će pročitati lektirni naslov "Djevojčica sa žigicama" a prvi razred će slušati i odgovarati na pitanja, objasnila je Ksenija Pavlović, učiteljica razredne nastave PŠ Juricani, OŠ Marije i Line.

A zanimljivo je i na glazbenom. Međimurska pjesma i ukulele. Druže se i u hodnicima škole - kreativno. A ravnateljica otkriva: - Jedna od naših težnji je da se škola pretvori u malu školsku galeriju koja će biti otvorena za sve naše sugrađane u poslijepodnevnim satima kada nastava završi, kazala je Sanja Zakinja, ravnateljica OŠ Marije i Line, izvijestila je Sunčica Findak za HRT gdje pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa