sport

Pet najpoznatijih fanova nogometnog kluba Chelsea

0
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Bilo je nekih čudnih slučajeva kada su slavne osobe podržavale male klubove tijekom godina, kao što je ljubav Ryana Reynoldsa prema Wrexhamu koja je navela glumca da kupi velški klub. Stoga ne treba čuditi da klub sa sjedištem u jednom od najbogatijih dijelova zemlje privlači cijeli niz "poznatih" slavnih osoba.

Ako pogledate Stamford Bridge tijekom utakmice, možete vidjeti pravu mješavinu stvari koje se događaju. Možda postoje ljudi koji se klade uživo na igru, možda neki pokušavaju uhvatiti Kai Havertza na djelu, drugi možda uživaju u pivu, a netko možda radi nešto potpuno nepovezano s nogometom, poput igranja Candy Crusha ili igranja svojih omiljenih igara u mobilnom kazinu. Ali jeste li ikada pogledali okolo i uočili poznato lice u gomili, možda Will Ferrella?

Neki od ovih slavnih osoba jesu ili su doživotni navijači kluba, dok drugi jednostavno vole otići u Di Matteov apartman, otvoriti bocu Dom Perignona i baciti pogled na igru. Ovdje ćemo pogledati pet najpoznatijih slavnih osoba koje su navijači Stamford Bridge Boysa.

Will Ferrell

Poznat po komičnim ulogama u filmovima Anchorman, Blades of Glory i Step Brothers, Will Ferrell pridružio se popularnosti kluba u SAD-u. Uskočio je kao i mnogi drugi Amerikanci nakon što je Chelsea otputovala u Ameriku, a slikali su ga s filmskom zvijezdom Zachom Galifianakisom kako gleda Chelsea dok putuju kroz različite države.

Od tada je postao jedan od najvećih navijača Chelseaja, a čak je proglašen i počasnim kapetanom za pripremnu utakmicu protiv Milanskog Intera. Također se vjeruje da Ferrell ima popriličnu kolekciju klupske opreme, budući da je viđen u brojnim Chelsea dresovima tijekom godina.

Gordon Ramsey

TV kuhar, poznat po tome što gubi hladnokrvnost u kuhinji, često se može vidjeti u klupskoj opremi i kad god može odlazi na stadion. Iako je bio na probi i trenirao s Rangersima, zvijezda Kitchen Nightmares serijala prihvatio je Chelsea kao svoj klub zbog bliske veze između engleskog i škotskog kluba nakon što se preselio u London zbog svog restorana.

 

Ramsey je zadržao ljubav prema svojoj momčadi u svojoj obitelji, prenijevši svoju strast na svoju djecu, koja su čak i upoznala bivšeg kapetana Johna Terryja na utakmici.

Bill Clinton

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bill Clinton toliko je plav da se vjeruje da je svojoj kćeri dao ime Chelsea po klubu za koji navija. Priča se da je tijekom studija na Sveučilištu Oxford 1960-ih često odlazio na Stamford Bridge kako bi gledao nastup londonskih Plavaca. Imati predsjednika iz jedne od najmoćnijih zemalja na svijetu koji podržava klub siguran je znak koliko se dobro brend Chelsea proširio svijetom.

Alec Stewart OBE

Bivši engleski igrač kriketa veliki je fan nogometa i odani navijač kluba Chelsea. Toliko je veliki obožavatelj da su ga čuli kako viče navijačima na tribinama tijekom zagrijavanja Engleske na terenu za kriket Lord's, pitajući se kako Chelsea igra u to vrijeme. Alec se često može vidjeti kako daje izjave o novim menadžerima, kao i kako se redovito pojavljuje na nacionalnom radiju kako bi raspravljao o najnovijim događanjima na Stamford Bridgeu.

Lord Richard Attenborough

Vjerojatno jedan od najboljih primjera doživotnog navijača Chelsea, Attenborough je 2008. dobio titulu doživotnog predsjednika kluba. Njegova ljubav prema Plavcima započela je kada je postao redoviti posjetitelj stadiona nakon treninga s igračima kluba kasnih 1940-ih, kao priprema za ulogu mladog gangstera 'Pinkyja' u filmu Brighton Rock.

Oscarom nagrađeni redatelj također je služio u upravnom odboru Stamford Bridgea od 1969. do 1982., u razdoblju u kojem su Plavci osvojili svoj prvi FA kup i prvi europski trofej. Također je pomogao klubu da zadrži kontrolu nad svojim terenom nakon što su mu prijetili graditelji 1980-ih. Podupirao je klub nevjerojatnu 71 godinu i našalio se da je jedan od razloga zašto je oženio svoju suprugu to što je i ona pristala pratiti Chelsea.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa